• Home
  • Zomers sponscake recept

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 10 personen
Voor de cake:

6 eieren

50 gr. boter ( gesmolten en afgekoeld)
170 gr. fijne kristalsuiker + 1 eetl. om te bestrooien

120 gr. bloem
Voor de vulling:
400 gr. aardbeien

100 gr. frambozen
400 gr. crème fraîche
45 gr. poedersuiker (gezeefd)

Zomers sponscake recept

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Sponscake is, zoals de naam al doet vermoeden, heel erg luchtig. De luchtigheid wordt verkregen door eieren met suiker en wat bloem goed op te kloppen. De vulling bestaat deze keer uit verse vruchten, maar wanneer deze buiten het seizoen moeilijk te verkrijgen zijn kun je ook blik vruchten gebruiken zoals ananas of perziken.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Doe de eieren met de suiker in een kom en klop met een handmixer het mengsel ± 5 minuten tot het lichtgeel is en lobbig.

2
Klaar

Spatel de bloem er door en dan de gesmolten boter.

3
Klaar

Bekleed een bakblik van ±25x ±35 cm met bakpapier. Verdeel het eimengsel over het bakpapier. Bak de sponscake af in een voorverwarmde oven op 200°C in 12 tot 15 minuten.

4
Klaar

Bestrooi een ander groter stuk bakpapier met een lepel kristalsuiker. Leg hier de gebakken sponscake hier omgedraaid bovenop. Verwijder het bovenste bakpapier voorzichtig en rol de sponscake met het onderliggende bakpapier op. Draai de uiteinden dicht en laat het geheel afkoelen.

5
Klaar

Doe de crème fraîche in een kom en roer er de poedersuiker doorheen. Rol de sponscake uit en bestrijk het met ¾ van de crème fraîche. Laat rondom 2 cm vrij.

6
Klaar

Verdeel ¾ van het fruit over het oppervlak en rol de cake weer op. Besmeer voor het opdienen de buitenkant met de rest van de crème en leg de rest van het fruit erboven op. Snijd met een scherp mes stukken van 2,5 cm van de rol.


Vorige
Nagerecht met vijgen
Volgende
Viscurry maken
Vorige
Nagerecht met vijgen
Volgende
Viscurry maken

Laat een reactie achter