Zomers sponscake recept

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Sponscake is, zoals de naam al doet vermoeden, heel erg luchtig. De luchtigheid wordt verkregen door eieren met suiker en wat bloem goed op te kloppen. De vulling bestaat deze keer uit verse vruchten, maar wanneer deze buiten het seizoen moeilijk te meer... verkrijgen zijn kun je ook blik vruchten gebruiken zoals ananas of perziken.
Bekijk meer: , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 10 personen

Voor de cake:


6 eieren


50 gr. boter ( gesmolten en afgekoeld)

170 gr. fijne kristalsuiker + 1 eetl. om te bestrooien


120 gr. bloem

Voor de vulling:

400 gr. aardbeien


100 gr. frambozen

400 gr. crème fraîche

45 gr. poedersuiker (gezeefd)

Bereidingswijze

1 Doe de eieren met de suiker in een kom en klop met een handmixer het mengsel ± 5 minuten tot het lichtgeel is en lobbig.

2 Spatel de bloem er door en dan de gesmolten boter.

3 Bekleed een bakblik van ±25x ±35 cm met bakpapier. Verdeel het eimengsel over het bakpapier. Bak de sponscake af in een voorverwarmde oven op 200°C in 12 tot 15 minuten.

4 Bestrooi een ander groter stuk bakpapier met een lepel kristalsuiker. Leg hier de gebakken sponscake hier omgedraaid bovenop. Verwijder het bovenste bakpapier voorzichtig en rol de sponscake met het onderliggende bakpapier op. Draai de uiteinden dicht en laat het geheel afkoelen.

5 Doe de crème fraîche in een kom en roer er de poedersuiker doorheen. Rol de sponscake uit en bestrijk het met ¾ van de crème fraîche. Laat rondom 2 cm vrij.

6 Verdeel ¾ van het fruit over het oppervlak en rol de cake weer op. Besmeer voor het opdienen de buitenkant met de rest van de crème en leg de rest van het fruit erboven op. Snijd met een scherp mes stukken van 2,5 cm van de rol.