Zuurkool ovenschotel

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Dit is een heerlijke zuurkool ovenschotel. Wanneer je aan zuurkool denkt, dan denk je aan de streek rond Straatsburg. De chef kok die daar vandaan komt is Baumann en deze heeft verschillende restaurants in Parijs. Eén van zijn vermaarde zuurkool rece meer... pten is de zuurkool met kippenlevertjes, echt het proberen waard.
Bekijk meer: , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

500 gr. zuurkool (vers uit het vat)

50 gr. boter


100 gr. mager gerookt spek
 (in kleine dobbel steentjes)


1 ui in dunne ringen

250 gr. champignons in plakjes

250 gr. schoongemaakte kippenlevers
 (= vuil ongeveer 350 gr.)

250 ml. melk

peper/ zout

75 ml. droge witte wijn


75 ml. mousserende witte wijn

Bereidingswijze

1 Spoel de zuurkool onder koud water, laat het goed uit lekken en snijd de zuurkool enkele malen. Verwarm de oven voor op 225°C.

2 Spoel de kippenlevertjes af onder koud water Doe de levertjes in een kom en giet daar de melk over zorg dat de levertjes ruim onder staan.

3 Laat de levertjes 45 min. tot 1 uur in de melk staan. Spoel ze af onder koud water en dep ze droog.

4 Verhit ¾ van de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes bruin, schep de spekblokjes eruit en laat ze op papier uitlekken. Bak in dezelfde pan de uien glazig, schep ze ook uit de pan en druk het bakvet eruit.

5 Strooi ruim peper en zout over de kippenlevers, en bak ze rondom bruin in dezelfde koekenpan ( 2 minuten aan beide kanten) tot ze bijna gaar zijn, schep ze op een bord.

6 Voeg de rest van de boter aan de pan toe en bak de plakjes champignon snel bruin.

7 Neem een (afsluitbare) ovenschaal leg zuurkool erin en haal het uit elkaar, schep er de spekblokjes en de uien erdoor en giet er het overgebleven bakvet en de witte wijn over.

8 Dek de schotel af en zet hem 30 minuten in de oven. Snijd de kippenlevers een keer door en schep ze met de champignons door de zuurkool. Giet er de mousserende wijn over en zet de schotel nog 10 minuten in de oven.