10 Gezonde tussendoortjes

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Sommige mensen hebben voldoende aan een ontbijt, lunch en diner. Maar ik heb echt meer nodig dan dat. Het wordt ook aangeraden om vaker kleinere porties te eten, dan jezelf drie keer per dag helemaal vol stoppen en daar op teren.

Niet alleen de frequentie van je maaltijden is belangrijk, natuurlijk ook de kwaliteit ervan. En dat laat op tussendoortjes-vlak vaak nogal te wensen over. Liga’s, eierkoeken, Sultana’s, ontbijtkoek, Snack-a-Jacks… just to name a few. Lekker? Ja hoor. Gezond? Volgens de ‘Ik kies bewust’-logo’s wel. Maar ik heb daar mijn vraagtekens bij. Ook al zijn ze calorie- of vetarm, er zit maar weinig in wat echt iets doet voor je lichaam. En nee, die lijst met E-nummers op de verpakking doet niets voor je. In tegendeel; je kunt ze beter vermijden. Deze snacks voor tussendoor zijn vaak juist ‘lege’ koolhydraten die je trek alleen maar erger maken.

Het is belangrijk dat ook je tussendoortjes bestaan uit de juiste verhouding koolhydraten en eiwitten, zodat ze je honger stillen i.p.v. aanwakkeren. Deze lijst met gezonde tussendoortjes geven je een verzadigd gevoel, laten je bloedsuikerspiegel niet laten schommelen (zodat je geen energie dip krijgt!) en zijn ook nog eens erg lekker zijn!

  1. Wortels of paprika met hummus dip;
  2. Gekookt eitje op twee rijstwafels (van zilvervliesrijst of quinoa);
  3. Appel of handje bosbessen (of ander fruit) met een stuk of zes noten (amandelen/walnoten);
  4. Halve avocado uitgesmeerd op een zuurdesem boterham met een snufje zeezout;
  5. Halve komkommer met hummus en wat olijfjes;
  6. Volkoren cracker met hüttenkäse, vers gemalen peper en plakjes komkommer;

 

Benieuwd naar de rest van de lijst met gezonde tussendoortjes? Klik dan hier naar I Love Health.