10 x platte buik foods

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Naast gezond eten en het flink trainen van je buikspieren en andere grote spiergroepen, zijn er ook een aantal soorten voedsel die bijdragen aan een plattere buik. Het zijn stuk voor stuk foods die gemakkelijk in je dagelijkse eetpatroon te verwerken zijn. Dus geen moeilijk gedoe, want daar houden we niet van.

Top 10 voeding voor een platte buik:

  • Amandelen zitten boordevol gezonde vetten die je craving naar snacken verminderen én ze zorgen voor spierherstel en –opbouw. Neem een handje amandelen als lekker tussendoortje.
  • Knoflook is naast een heerlijke smaakmaker in gerechten nog om vele andere redenen een top ingrediënt in de zoektocht naar je platte buik: Het helpt vet in je lever te verminderen, heeft een detox-effect en vermindert ook een opgeblazen gevoel.
  • Frambozen zitten (net als aardbeien en bosbessen) vol met vezels, die ervoor zorgen dat je langer een vol gevoel hebt. Ook zitten framboosjes vol met vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en je huid. Start je dag bijvoorbeeld met een shake uit je blender met frambozen, bosbessen en zuivel. Een gezond begin van de dag gegarandeerd.
  • Avocado zit stampvol gezonde vetten die je vetverbranding verhogen! Nice! Terwijl dat vet wordt verbrand, zorgt avocado ook nog eens voor energie. Een echte multi-tasker.
  • Havermout houdt je bloedsuikerspiegel in balans, zodat je geen energiedip of eetbui krijgt. Bovendien zit het vol vezels dus zorgt het voor een verzadigd gevoel. De vezels zorgen ook voor een betere darmwerking, met een platte buik als gevolg. Havermout is dan ook erg geschikt als ontbijt product, zodat je je dag goed start.

Benieuwd naar de andere 5 food tips voor een platte(re) buik? Check dan de complete top 10 op I Love Health.