5 tips om gezond uit eten te gaan

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ooit afgevraagd hoe je kunt afvallen wanneer het gemiddelde diner in een restaurant meer dan 1.000 calorieën bevat? Hier zijn 5 tips zodat je kunt genieten van een gezonde maaltijd, zonder bang te hoeven zijn dat het gerecht teveel calorieën bevat.

Let op wat je drinkt
Door geen alcoholische dranken te bestellen, heb je al een behoorlijk aantal calorieën gespaard.
Neem in plaats daarvan light frisdrank, ijsthee of bruisend water met citroen.

Sla het voorgerecht over
Wist je dat een aantal voorgerechten meer calorieën en vet bevatten dan het hoofdgerecht? Veel hapjes zijn gebakken en geserveerd met calorierijke sauzen. Het is geen gezonde manier om je maaltijd beginnen. Sla daarom het voorgerecht over of neem in plaats van een gebakken voorgerecht een soep vooraf.

Een gezonde salade
Een van de beste gerechten op het menu is een salade. Het vult goed en bevat ook een flinke dosis antioxidanten die goed zijn voor het hart. Vermijd romige dressings en vraag om een dressing op basis van olijfolie of azijn.

Kies voor het juiste soort
Ga voor gebraden en gegrild vlees en vis in plaats van gebakken. Daar bespaar je niet alleen calorieën mee, maar ook vet. Let ook de op sausen, je kunt aanzienlijk veel calorieën besparen door een tomatensaus te nemen in plaats van een romige crème saus. Ten slotte kun je vragen of de saus apart wordt geserveerd, zodat je zelf kan beslissen hoeveel saus je wilt gebruiken.

Zeg ‘nee’ tegen suikerrijke toetjes
Neem in plaats van een suikerrijk toetje een fruitsalade of een kopje cappuccino dat zal het verlangen naar zoet verzadigen. Dit zijn verstandige keuzes voor de gezondheid en bespaart heel veel calorieën.

De volgende keer dat je uit eten gaat, houdt je de bovenstaande tips in het achterhoofd. Je zult verrast zijn hoe simpel het is om ook in een restaurant gezond te eten!