7 tips om voldoende water te drinken

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

I Love Health blog – “Melk is goed voor elk.” Nou, maak daar maar water van! Want wat zouden we zonder moeten? Voldoende water drinken is essentieel voor een gezonde levensstijl. Daarom wordt geadviseerd om minimaal 1,5 tot 2 liter per dag te drinken. Maar waarom eigenlijk?

Ons lichaam bestaat voor zo’n 70% uit water. Dagelijks verliezen we veel van dat lichaamsvocht en dat moet weer aangevuld worden. Zo werkt ons lichaam optimaal en zijn we bestand tegen ziektes. Met water voeren we namelijk onze afvalstoffen af. Ook onze spijsvertering werkt beter als ons waterpeil in orde is. Tot slot is het ook de beste moisturizer voor je huid. Je kunt wel dure crèmes smeren, maar voldoende water drinken is nog belangrijker.

Veel mensen vinden water saai, maar er zijn echt wel meer mogelijkheden dan zo’n ‘saai glas’. In onderstaand rijtje geef ik diverse tips en tricks, zodat je voldoende binnenkrijgt.

1. Citroen & water. Je kunt je dag niet beter beginnen dan te starten met een groot glas (lauw)warm water met een halve uitgeperste citroen. Citroenen hebben een reinigende werking en zetten je stofwisseling aan de gang. Ook handig voor als je een kilootje kwijt wil.

2. Water bij de wijn. Een wijntje op z’n tijd moet natuurlijk kunnen. Om niet te veel te drinken, is het aan te raden om na elk glas wijn een glas water te drinken. Zo drink je minder snel en ‘verdun’ je de wijn zodat het makkelijker afgevoerd wordt. Ook een goede tip: witte wijn mengen met wat Spa Rood! Lekker fris; één van mijn favoriete drankjes van afgelopen zomer!

3. Water uit voeding. Veel groenten en fruit bestaan voor een groot deel uit water. Door dit soort voeding te eten, kun je tot wel een liter water per dag uit je voeding halen! (Drink wel alsnog minimaal 1,5 l.) Bijvoorbeeld watermeloen. Dit zit – hoe verrassend – vol met water. Om precies te zijn voor 92%. Ook appels zijn erg waterrijk: ze bestaan voor 85% uit water. Het zelfde geldt voor bijvoorbeeld komkommer en tomaat. Dit water helpt je lichaam goed door te spoelen.

4. Water goed voor de lijn. Vaak wordt honger of trek verward met dorst. Een groot glas water drinken kan zeker helpen om je trek even de kop in te drukken. Ook boost het drinken van heel koud water je stofwisseling, omdat je lichaam harder moet werken om het koude water op lichaamstemperatuur te krijgen.

Benieuwd naar de andere tips uit dit lijstje? Lees dan het volledige artikel op I Love Health! http://bit.ly/17ziVHS