Alles over chocolade

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Een leuk artikel van ze.nl over chocolade. Chocolade houdt de gemoederen al tijden bezig. Maar wat is er nu echt waar en wat niet. Wat is een feit en wat fabel?

Chocolade bevat veel verzadigd vet en is daarom slecht voor je cholesterol. Stearinezuur, de voornaamste vetzuur in chocolade is uniek. Onderzoek laat zien dat dit vetzuur je cholesterol niet verhoogt zoals andere verzadigde vetzuren doen. Sterker nog, het schijnt dat dit vetzuur je goede cholesterol verhoogt!

Chocolade bevat geen goede voedingsstoffen
Chocolade is juist een hele goede (al dan niet de beste) bron van magnesium, koper, ijzer en zink. Daarnaast bevat het veel antioxidanten!


Chocolade veroorzaakt gaatjes
Snoepen alleen, veroorzaakt geen gaatjes. Gaatjes worden veroorzaakt als bacteriën in de mond de suiker uit verschillende producten (pasta, frisdranken, sap, brood) omzet in zuur. Dit zuur veroorzaakt de gaatjes. Het is zelfs zo dat de calcium en fosfaten in melkchocolade juist het tandglazuur beschermt. Regelmatig poetsen en zorgen dat er geen koolhydraten (suikers) in de mond achterblijven verlaagt de kans op gaatjes, of je nu chocolade vermijdt of niet!


Chocolade bevat veel cafeïne
Ondanks dat je door chocolade vaak meer energie krijgt, bevat chocolade niet veel cafeïne. Een groot glas warme chocomelk bevat ongeveer 6 milligram cafeïne. Dit is ongeveer net zoveel als één kopje decafé koffie!
Chocolade veroorzaakt acne
De afgelopen twintig jaar zijn er veel onderzoeken gedaan naar chocolade en acne. Uit al deze onderzoeken blijkt dat dit toch écht een fabel is. Dermatologen geloven dat acne veroorzaakt wordt door teveel bacteriën en olie in en op de huid.

Van chocolade word je dik
Ongezonde snacks zijn mogelijk in een gezonde levensstijl, mits gegeten in goede porties. Genieten van een stukje chocolade zo nu en dan zorgt er juist voor dat je minder vaak gaat overeten als gevolg van het weglaten van je favoriete voedingsmiddelen!


Dus dames, de slechte reputatie van chocolade is zo langzamerhand aan het verminderen. Ik raad wel aan altijd een goede chocoladereep te kiezen. Dit betekent pure chocolade en het liefst met palmsuiker in plaats van gewone suiker. Als je echt gezond wilt doen, kies dan voor rauwe chocola. Deze is superlekker en bevat meer voedingsstoffen!