Alles wat je wilt weten over vitaminen

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Vitaminen zijn afgeleid van voedsel en zijn van essentieel belang om het lichaam gezond en de geest alert te houden. Een gebrek aan bepaalde vitaminen kan leiden tot vermoeidheid, slechte huid, botten en tanden en in sommige gevallen van ernstige deficiëntie, kan het leiden tot ernstige ziekten.

Veel vitaminen zijn te vinden in groenten en fruit. Idealiter zouden deze voedselbronnen rauw moeten worden gegeten zodat de vitaminen niet verloren gaan.

Vitaminen communiceren met andere voedingsstoffen in processen zoals de stofwisseling, de spijsvertering en het ontwikkelen van bloedcellen en van sommige vitaminen wordt gezegd dat ze het verouderingsproces vertragen, kankercellen aanvallen in het lichaam en het immuunsysteem versterken.

Vitamine A, D, E en K zijn vetoplosbare vitaminen. Vet oplosbare vitaminen worden opgenomen uit voedingsvetten in de darm en vervolgens opgeslagen in de lever. Water oplosbare vitaminen gaan elke dag verloren en worden niet in het lichaam opgeslagen, zoals vitamine C.