Baksoda drinken

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Bakpoeder en zelfrijzend bakmeel worden veel gebruikt bij het bakken van cake. Bij Engelse recepten zie ik ook vaak baksoda als ingrediënt staan. Baksoda maakt het deeg luchtiger en kan bovengenoemden deels vervangen. Het wordt ook zuiveringszout of natriumbicarbonaat genoemd en gebruikt voor schoonmaken. Ook kan je baksoda drinken, maar waarom zal je dat doen?

Zuurgraad verlagen
Vroeger dronk men baksoda opgelost in water om de pijn ter verlichten bij o.a. spijsverteringsproblemen en brandend maagzuur. Baksoda is namelijk basis en verlaagd de zuurgraad in je verteringsstelsel. Doordat we tegenwoordig veel voedsel eten dat bewerkt is, koolhydraat-, vet- of suikerrijk is, verhoogt dit de zuurgraad in ons lichaam. Dit kan leiden tot verminderde transport van voedingsstoffen en afvalstoffen door het lichaam, met als gevolg een verlaagde immuunsysteem, aderverkalking of osteoporose.

Twee glazen per dag
Door elke dag twee glazen baksoda met water te drinken, voorkom je dat je lichaam te zuur wordt. Los hierbij twee theelepels baksoda op in water. Drink het niet tijdens de maaltijden, want dat vertraagd het verteren van voedsel. Is het iets voor jou om te proberen?