BE HEALTHY & EET NOTEN

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Noten zijn ontzettend goed voor je en zitten boordevol gezonde voedingsstoffen! Uiteraard geen zoute pinda’s, gele M&M’s en hazelnootpasta. Maar wel ongebrande en ongezouten soorten als walnoten, amandelen, paranoten en hazelnoten. Het eten van een dagelijks handje noten zou ik dan ook zeker aanraden.

Waarom zijn noten gezond?
Noten zijn eigenlijk de ‘zaden’ van een plant en bevatten alles wat een plant nodig heeft om te groeien en gezond te zijn. En datzelfde geldt voor het effect dat ze op ons hebben. Ze bevatten vitaminen, mineralen en goede (onverzadigde) vetten. De goede vetten zorgen voor een verlaging van het cholesterolgehalte waardoor het risico op hart- en vaatziekten verkleint.
Ook zijn noten rijk aan eiwitten. Zij dragen bij aan de bouw, het herstel en de groei van je lichaam. Daarom eten fanatieke sporters veel eiwitten, zoals kwark, kip, eieren en eiwit shakes. Allemaal om het spierherstel te bevorderen. Maar ook als je niet zo veel sport heb je eiwitten nodig. Plantaardige eiwitten vind je onder andere in noten. Goed om hiervan dus voldoende te eten!

Noten & vegetariërs
Voor vegetariërs zijn noten ook een echte aanrader, omdat zij vaak een tekort aan eiwitten hebben omdat ze geen vlees eten. Met noten kun je dat goed compenseren. Ze bevatten namelijk bijna net zoveel eiwit als vlees, vis en kip.
Door het hoge vetgehalte bevatten noten wel meer calorieën dan een biefstukje of kippetje. Ga er daarom niet helemaal los mee, maar houd het bij een bescheiden handje per dag.
Noten kun je ook in je salade verwerken of combineren met een gezond tussendoortje als een appel.

Gezonder zondigen met noten
We weten allemaal heus wel dat het beter is om niets ongezonds te eten. Maar hé, kom op. We zijn ook maar mensen en willen af en toe gewoon iets ‘slechts’ eten. Om de schade dan te bepreken raad ik aan om noten in je zonde te betrekken. Zo is pure notenchocolade minder slecht dan een gewone reep melkchocolade. En gele M&M’s (met nootjes) zijn ook verstandiger dan de bruine. De noten in de chocolade geven het namelijk meer eiwitten.

Benieuwd welke noten je het beste kunt eten en waarom deze zo gezond zijn? Lees het artikel verder op I Love Health

Tot de volgende keer
Daisy