Bespaar op je eten!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

We gooien in de wereld echt veel eten weg, alles wat we teveel hebben gemaakt eten we niet meer en gooien we uiteindelijk weg. Zonde van al die producten, maar ook van het geld, zeker in deze tijd! Het is niet moeilijk om op de juiste manier met je eten te gaan, je zult zien dat je dan langer doet met je boodschappen en nog steeds heerlijk kunt eten. Hier wat tips!

Gebruik je vriezer!

1. Als je eten over hebt van de ene avond, maar je wilt de volgende avond wat anders eten of je bent bijvoorbeeld niet thuis, maak gelijk na het eten een portie van het overgebleven voedsel en doe het in een bakje in de vriezer.
2. Als je saus of soep in een plastic zakje bewaard in de vriezer, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk lucht uit het zakje drukt voordat je hem afsluit. Op die manier blijft het langer goed en neemt het minder ruimte in beslag in de vriezer.
3. Citroenen en limoenen kun je ook goed bevriezen. Pers het sap uit bv de citroen en doe het in bakje voor ijsblokjes, op die manier kun je het later makkelijk in kleine porties gebruiken.
4. Fruit zoals druiven, bananen en aardbeien kun je ook goed infriezen. Die kun je achteraf weer laten ontdooien of met wat yoghurt in de keukenmachine stoppen. (je krijgt dan heerlijk gezond ijs in 30 seconden)
5. Als je nog wijn over hebt kun je deze ook als ijsblokjes invriezen. Het is dan niet de bedoeling om deze later nog op te drinken, maar je kunt ze perfect voor in maaltijden gebruiken. Witte wijn voor bij de vis en rode wijn voor bv in een pasta saus.

Maak optimaal gebruik van je oude producten

6. Met oud brood kun je nog heel veel doen voordat je het in de prullenbak gooit. Snij het in kleine blokjes en bak ze even op met wat knoflook en je hebt heerlijke croutons. Je kunt het in de keukenmachine helemaal fijn malen om vervolgens als broodkruim je vlees of vis in te rollen. Gepanneerde kipfilet of gepanneerde worst uit de oven
7. Gebakken rijst kun je het beste maken van rijst dat al een dag oud is. Als je rijst vers hebt gekookt is het nog te nat en zal het gaan plakken.
8. Donkere/oude bananen worden zoeter en kun je goed gebruiken voor bv gebakken bananen, in smoothies en bv cake.
9. Zijn je groenten wat aan de oudere kant? Gebruik ze dan in een soep of om bouillon van te maken en dit kan je natuurlijk weer goed invriezen!
10. De tomaten niet meer mooi hard maar wat slapper geworden? Niet echt super voor in een salade natuurlijk, maar perfect om in de blender een saus van te maken, deze kun je invriezen en later gebruiken voor je pasta saus of soep!