Bier brouwen

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Thuis bier brouwen

De afgelopen jaren zag je op culinair gebied een trend om dingen zelf te gaan doen en daardoor dichter bij de natuur te staan. Veel mensen, waaronder ik, hebben zelf een moestuintje gemaakt waar ze allerlei dingen verbouwen. Ik “verbouw” naast de gebruikelijke groente als courgette en tomaten ook fruit als reine claudes, kersen, kruisbessen, bramen en aalbessen (Ja, ik heb een behoorlijk stukje van mijn tuin voor hiervoor gereserveerd). Alleen de laatste doe het zelf trend laat ik aan mij voorbij gaan denk ik; Zelf bier brouwen. Zelf bier brouwen? ja zelf bier brouwen.

Niet omdat ik het niet lust maar gaat dit niet wat ver? begrijp me niet verkeerd ik ben best voor een beetje doe het zelf’en hoor. Ik maak mijn eigen brood en pizza bodems maar bier, nee dat gaat mij zelfs wat te ver.

Op internet heb je tal van webshops waar je doe het zelf kits kunt kopen om je eigen bier kan brouwen. Voor zo’n 50 Euro heb je een kit en kan je aan de slag. Ook zijn er vele recepten aanwezig heb ik gezien om je speciaal bier te brouwen. Naar een paar weken kun je dan je eigen biertje drinken. Best grappig maar waarom? omdat het kan denk ik.

De volgende trend is denk ik zelf je potten en pannen maken. Die ga ik trouwens ook overslaan. Ik wacht wel op de trend; we doen weer zoals we altijd deden en kopen producten die beter zijn en maken de rest zelf.

Heb je ook een culinaire trend gezien die je wilt delen?
laat het ons weten!


Kijk hier voor het recept met bier: