Bijzondere en gezonde waterijsjes

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Groente en fruit in waterijs

Het ziet ernaar uit dat de zomer er eindelijk aan zit te komen en dat betekent dat je weer lekker kan genieten van een ijsje. IJsjes kunnen echter wel dikmakers zijn en met de aankomende zomer zie ik dat niet echt zitten. Een leuk alternatief is om je eigen, gezonde waterijsjes te maken. Het is niet alleen verfrissend, maar ook erg verantwoord.

Met groente en fruit
Gezonde ijsjes kan je maken met groente en/of fruit. In de zomer is het vooral verfrissend om watermeloen te eten. Door watermeloen te pureren en in te vriezen in een ijsjesvorm krijg je lekkere watermeloenijsjes. Voor een bijzondere smaakervaring kan je er ook komkommer bijvoegen, want beide hebben een frisse smaak en dat past goed bij elkaar. Je kan ook stukjes vers fruit in de ijsjesvorm doen. Deze vries je samen in met de gepureerde watermeloen of (zelfgemaakte) limonade. Door verschillende soorten fruit te gebruiken, kan je een kleurrijke regenboogijs maken.

Voor een rijke, maar zure smaak kan je framboos combineren met kokosmelk. Pureer ze en vries het in. Zo zijn er eindeloos veel variatie mogelijk en kan je er heel makkelijk je eigen draai aan geven. Wat zet jij in jouw ijsje?