Bosbessen voor een jonge huid

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

I Love Health Blog – Bosbessen zijn één van de gezondste stukken fruit, rijk aan antioxidanten, vezels en vitamines. Het kleine blauwe besje blijkt veel voordelen te hebben voor onze gezondheid. De stof die de bosbes (ook wel blauwe bes genoemd) haar blauwe kleur geeft werkt ontstekingsremmend, cholesterolverlagend, antiverouderend en beschermt tegen verschillende ziekten. En natuurlijk niet alleen goed voor je lijf, maar ook lekker van smaak. We love it all!

Antioxidanten in bosbessen

Als we kijken naar de antiverouderende werking van de blue berrie, dan komt dit door de grote hoeveelheid antioxidanten die het bezit. Voor wie nog onbekend is met antioxidanten: dit zijn onze redders in nood! Deze voedingsstoffen beschermen ons tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen (roken, vervuiling in de stad, barbecueën, frituren; overal waar een vorm van verbranding aanwezig is). De bekendste antioxidanten zitten in vitamine C & E, bètacaroteen en zink. Belangrijk dus om genoeg antioxidanten binnenkrijgt! Zeker in de strijd tegen huidveroudering.

Bosbessen zorgen voor jonge huid

Blauwe bessen bevorderen ook de collageenproductie in je huid. Voor de collageen-leek onder ons: collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en jong houdt. Tegenwoordig vind je in vrijwel elke denkbare crème collageenformules. En met het eten van bosbesjes, stimuleer je dit dus van binnenuit.

Ook leuk aan deze blauwe besjes:

  • Ze geven je geheugen een boost;
  • Ze zijn erg goed voor de lijn.

Meer weten over bosbessen, hun gezonde eigenschappen en lekkere recept tips? Lees dan verder op I Love Health.