De beste school lunches voor uw kind

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Kinderen willen het liefst ongezond eten, want dat is vaak het lekkerste in hun gedachten. Denk maar aan een boterham met veel chocoladepasta of kaas met heel veel mayonaise en koekjes. Ouders willen het liefste dat ze fruit, groente en volkorenbrood eten, al het gezonde. Lastig om je kinderen dat heerlijke energievoedsel mee te geven, wellicht dat je wat aan onderstaande tips hebt. Daarnaast staan er heerlijke recepten op Kookse.tv met een hoop heerlijke lunch recepten. (zowel gezond als iets minder gezond 😉 )

1. Gegrilde kipfilet
Heb je nog wat kip van de avond ervoor over? Doe dit op wat volkoren brood met een klein beetje mosterd en wat sla en ze hebben een heerlijke lunch.

2. Maak sowieso uw eigen lunch en niets kant en klaar
Voorverpakte lunches zitten vol met vet en u maakt uw eigen lunch voor minder geld. Mini pizza’s door ronde crackers met wat geraspte kaas en salami en eronder 2 plakjes tomaat. Welk kind wil nou niet zijn eigen pizza op school?

3. Fruit of groente Kebabs
Bij kinderen moet het er natuurlijk ook speciaal uit zien, je kunt heel makkelijk wat fruit of rauwe groenten op een satestokje prikken en je hebt iets speciaals. Let wel op dat je wat citroen over bv een banaan of een appel smeert zodat het niet vies bruin wordt.

4. Lunch met “Kleurcode”
Laat je kinderen kiezen welke kleur eten ze mee willen hebben op die dag. Ze krijgen dan zelf iets te zeggen over de lunch en zijn er meer bij betrokken, plus het is gaaf om op school dat groene of rode lunchbakje te laten zien. Groen met komkommer, paprika, appel. Rood met tomaat, aardbeien, en radijsjes. Oranje met wortel en sinasappel. Zo geef je ze naast hun boterham elke dag een eigen kleur mee!

5. Gevulde Appels
Een appel of een komkommer vullen met iets is altijd spannend, appel met noten en wat pindakaas maakt het al heel speciaal. Die pindakaas eten ze toch wel, op deze manier krijg je mooi een appel mee 😉