De bruikbaarheid van sinaasappelschil

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

sinaasappelraps

Na het schillen van een sinaasappel gooi ik vaak de schil weg, want wat doe je ermee? Een appelschil is nog eetbaar, maar een sinaasappelschil niet. Ik gebruik wel vaak de rasp van sinaasappels in cake, brood of koekjes, maar je kan het ook gebruiken in salades, als smaakmaker voor kip of in rijstrecepten, zoals risotto. Mocht je niet meteen iets willen maken met sinaasappelrasp, schil het dan wel meteen en vries het in voor een later moment.

Ideeën met sinaasappelschil
Een andere bruikbaarheid voor sinaasappelschil is het koken ervan met zout en daarna met suiker zodat je snoepjes krijgt van de schil. Je kan er ook thee mee zetten, door de schil eerst een paar dagen te drogen in de lucht of te laten droog bakken in de oven. Een ander optie is er marmelade van maken. Let bij het gebruik van de schil erop dat je de sinaasappel goed schoon boent en dat je niet teveel van de witte schil meeneemt, want die is bitter.

Andere citrusvruchten
Je kan ook andere citrusvruchten zoals grapefruit, mandarijn of citroen gebruiken. Dus voordat je de sinaasappelschil weggooi, wat ga jij ermee maken?