De shock-proof sandwich

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Als verantwoorde kookliefhebber maak je ‘s ochtends vroeg natuurlijk zelf een lekkere sandwich klaar voor tijdens de lunch. Vandaag een “Mexicano” , denk je zo creatief als je maar kunt zijn ‘s ochtends om half zeven. Tussen twee lekkere dikke volkoren bruine boterhammen wordt een Mexicaanse vlag gefabriceerd van schijfjes tomaat, een gebakken eitje en een blad sla met komkommerschijfjes. Dat ziet er geweldig en vooral lekker uit. Snel in een zakje stoppen en hup de deur uit naar het werk of school.

De praktijk

Groot is vaak de teleurstelling bij het uitpakken van de lunch. De “Mexicano” is veranderd in een “Desastre”. Je lekkere sandwich is veranderd in een ‘salade’ van tomaat ei en brood. Misschien ook wel lekker, maar zo had je je het toch niet voorgesteld. Je lunch heeft het alweer niet overleefd….

Als dit je bekend voorkomt, dan hebben wij hier een paar tips om een dergelijke ramp te voorkomen. Het geheim zit hem namelijk in de manier van inpakken van je sandwich. Het inpakken van een sandwich doe je met dezelfde zorgvuldigheid als het inpakken van een cadeautje.

De kunst van het inpakken

Het best gebruik je bakpapier, zodat je sandwich lekker vers blijft. De maat van het papier is belangrijk: het papier moet tweemaal zo lang als breed zijn. Leg de sandwich in het midden van het papier en neem de tegenoverliggende hoeken bijeen zodat een ‘tent over de sandwich wordt gevormd.

Vouw nu ongeveer 2 centimeter van de bovenkant van de tent om en blijf omvouwen tot je bij de sandwich komt. Leg het omgevouwen papier netjes plat op de sandwich. Vouw de overgebleven ‘flappen’ aan de rechter- en linkerzijde van de sandwich in een punt. De punten kunnen nu netjes onder de sandwich worden gevouwen en klaar! De sandwich is nu shock- en transport-proof ingepakt.

Vertel het voort

Als je de sandwich voor je vriend, vriendin, man, vrouw, opa, oma of wie dan ook klaarmaakt, pak hem dan met liefde en zorgvuldig in zoals voorgaand is aangegeven en stop er een leuk bericht bij. De verrassing bij de lunch zal groot zijn: een ongeschonden sandwich en een leuk berichtje. ‘s Avonds mag jij de eer op strijken. Probeer het maar eens uit en laat ons vooral de resultaten weten. Heb je andere leuke tips? Schroom niet en laat het ons weten.