De vakantie kilootjes kwijt raken

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

De vakantie is weer (bijna) voorbij en je hebt heerlijk genoten, vooral op culinair gebied. Heerlijke tapa’s in Spanje en mooie pasta’s in Italië, om nog maar niet te spreken van alle heerlijke wijntjes en cocktails. Iedereen heeft last van vakantie kilootjes en niemand vind ze fijn natuurlijk. Het is makkelijk op te lossen met de komende tijd goed te letten op wat je eet. Dat wil niet zeggen dat je niet meer lekker kunt eten, alleen je moet vooral even opletten wat je in je maaltijden stopt.

Kookse.tv helpt met een paar heerlijke eenvoudige recepten die zeker lekker zijn en meewerken om die vakantie kilootjes kwijt te raken! Om te starten willen we je toch nog een paar extra handige tips geven, deze zullen zeker ook al helpen!

Stap 1
Eet voedingsmiddelen zoals volle granen, mager vlees, groenten en fruit. Haal ongezonde voedingsmiddelen uit je maaltijden,zoals fast food, gefrituurd voedsel, bevroren hoofdgerechten, magnetron maaltijden, suiker en vetten, met uitzondering van sommige natuurlijke vetten en suikers.

Stap 2
Eet de juiste porties voedsel, op vakantie eet je al snel te grote borden met eten en sowieso teveel omdat het zo lekker is. Let ook op dat je vaker op de dag eet, dus kleinere porties en vaker in plaats van grote maaltijden op 3 momenten van de dag.

Stap 3
Bewegen! Het is weer tijd om die kilootjes te verbranden, ga lekker een stukje hardlopen op de dag en zorg dat je wat vaker de fiets pakt in plaats van de auto. Dit zal allemaal mee helpen met het sneller verbranden van die kilootjes.

En dan natuurlijk een paar heerlijke recepten!

 

Rucola salade

Kwarteleitjes zijn niet echt duur en staan erg leuk in deze maaltijdsalade. Maak de salade niet lang voor hem te eten, want anders is de salade niet meer knapperig. Om de kwarteleitjes te pellen rol je de eitjes even op een plankje totdat de schaal overal gebarsten is en dan pellen.

Recept van:   Kookse.tv

 

Zeekraal salade met inktvis

Zeekraal is een groente die rauw en gekookt gegeten kan worden. De zeekraal is een zoutminnende plant en smaakt dan ook zoutig. In deze salade verwerk ik nog inktvis, doperwten en waterkers. Heerlijk met een stuk boerenbrood of stokbrood.

Recept van:   Kookse.tv

 

Makreel sandwich

De makreel sandwich maakt van lunch een feest. Makreel is een heerlijk gezonde vette vis maar ik vind hem vrij zwaar van smaak, door de crème fraîche, citroensap en mierikswortel smaak de makreel lekker fris.

Recept van:   Kookse.tv

 

Tomaat komkommersalade

Hoe zou ik deze gevulde tomaat nu noemen, een lunch, voorgerecht of bijgerecht? Zelf maak ik de gevulde tomaten ’s zomers als bijgerecht, redelijk snel klaar lekker fris en erg goedkoop. Eventueel kun je nog wat ham reepjes door de komkommer doen. Serveer zo vers mogelijk.

Recept van:   Kookse.tv

 

Gegrilde zeebaars

De gegrilde zeebaars wordt geserveerd met reuze bonen en kerstomaatjes. Een heerlijk licht recept voor een eenvoudige maaltijd of een goede lunch.

Recept van:   Kookse.tv

 

Gekookte koolraap in melksaus

Een van de groenten die nog nauwelijks gegeten wordt is de koolraap. De smaak van gekookte koolraap heeft iets zoetigs, rauw is het niet te eten. Kook de koolraap niet langer dan aangegeven, want anders kook je hem stuk. Persoonlijk vind ik koolraap het lekkerst met melksaus.

Recept van:   Kookse.tv

 

Meloen met parmaham

Meloen met ham, of meloen met parmaham, is een klassiek recept. De combinatie van de zoete meloen met de droge zoute parmaham is perfect. Wanneer je dit voorgerecht of lichte lunch nog nooit hebt gegeten wordt het hoog tijd om het eens te proberen. Voor de meloen kun je bijvoorbeeld de galia of cantaloup nemen (Read more…)

Recept van:   Kookse.tv

 

Gemengde salade van bonen

Deze gemengde salade van diverse bonen is niet alleen feestelijk om de smaak, maar ook om het mooie gezicht. Laat de bonen niet te lang koken, anders worden ze te zacht en beetgaar is veel smakelijker.

Recept van:   Kookse.tv

 

Radijs salade met aardappel

Deze radijs salade is erg gezond, lekker en super eenvoudig. Je kunt deze salade met wat brood eten of als een bijgerecht bij het diner. In gerecht heb ik wat kleine gekookte aardappeltjes gebruikt die ik over had van de vorige maaltijd. Dus en lekker en voordelig.

Recept van:   Kookse.tv

 

Frisse komkommersalade

Dit recept voor een komkommersalade is geschikt als een heerlijk fris bijgerecht en kan bijna bij alle gerechten gegeten worden. Komkommer is een groente uit de kasteelt. Het hele jaar kan de komkommer tegenwoordig gegeten worden. De komkommer plukt men als deze donkergroen is. Hoe rijper de komkommer wordt des te geler.

Recept van:   Kookse.tv

 

Kikkererwten salade met waterkers

Deze kikkererwten salade met waterkers is erg gezond. Waterkers is van oudsher een geneeskrachtig kruid, dat in het verleden gebruikt werd ter bestrijding van scheurbuik. Waterkers wordt over de gehele wereld gekweekt en zit vol met vitamine C. Misschien leuk om te weten, er bevindt zich een biologische kwekerij van waterkers in Roborst ( Belgie).

Recept van:   Kookse.tv