Deze thuiskok brouwt zijn eigen belbundeltje bij elkaar

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ken je dat? Eindeloos zoeken naar een telefoon en dus abonnement die bij je past? dat had ik laatst weer eens. Mijn telefoon was nodig aan vervanging toe en dus ben ik op zoek gegaan naar wat passends. Het grappige was dat ik uiteindelijk zelf mijn bundel bij elkaar gekookt hebt. He?

Ik zal het uitleggen. Na wat zoekwerk heb ik voor Vodafone Prepaid+ gekozen. Je kan dan zelf kiezen hoe je je tegoed uitgeeft. Sms’en , internetten of gewoon bellen gaan allemaal van hetzelfde tegoed af en door slimme combinaties ben je goedkoper uit. Ik moest gelijk denken aan koken. Iedereen kent innovatieve koks als Ferran Adria, Heston Blumenthal of bijv. onze eigen kookgek Pierre Wind. Deze koks lijken over de gave te beschikken om de vreemdste ingrediënten bij elkaar te gooien en uiteindelijk komt daar een heerlijk gerecht uit. Zoals een Peanut Butter Yelly Sandwich zeg maar. Het gaat veel meer om de smaak en smaakcombinaties. De Britse Niki Segnet heeft er zelfs een boek over geschreven; De Smaakbijbel. Ze begon met een lijst van 99 smaken op te stellen. Vervolgens uiteindelijk vormde ze groepen van 3 tot 10 verwante smaken, benoemd naar een gemeenschappelijke factoren en bij elke groep eerst opgave van de smaken. In geroosterd bijv.: chocolade, koffie, pinda’s. Combineer je die , dan krijg je een heerlijk gerecht.

Als je creatief wilt koken is dit boek echt een must om in huis te hebben.

Maar iets minder complex kan ook. Op onze site staat een heerlijke risotto. In deze risotto gaan verschillende groene groenten, zoals spinazie, courgette en groene asperge. Maar als je bijv. geen groene asperges in huis hebt kun je elke andere groene groente gebruiken en wordt ook nog eens een heerlijk gerecht. Echt een aanrader voor iedereen, want elke combinatie is goed!

Dat gevoel kreeg ik ook bij mijn Vodafone Prepaid+; internetten, bellen en sms’en. Allemaal met hetzelfde tegoed.

Lekker makkelijk! Net zoals de risotto trouwens.

Heb je inmiddels al trek gekregen? Dan zou ik de risotto zeer een uit gaan proberen: