Dikke keukentip

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Waarschijnlijk vind je het voor iemand die een kooksite runt niet vreemd dat mijn favoriete bezigheden koken en bakken zijn. Maar tot voor kort was het kloppen van beslag niet bepaald mijn hobby. Want hoe ik mijn garden ook opborg, bij het openen van de laden bleef altijd wel een van de draden ergens achter haken. Het gevolg was een verzameling verbogen kloppers die ik steeds opnieuw in model moest brengen.

Niet alleen ging mijn keukengerei er steeds beroerder uitzien. Bovendien was het elke keer weer de vraag hoe ik die lade nu weer open moest krijgen. Het is niet gemakkelijk een lade te openen terwijl er een garde klem zit, dat kan ik je wel vertellen.

Maar nu heb ik een tip gekregen die mijn probleem eindelijk oplost. Het is eigenlijk te gemakkelijk voor woorden. Doe een elastiekje om de garde! Het houdt de draden mooi bij elkaar. Nu kan ik de garden in de keukenla leggen zonder dat ik bang hoef te zijn dat de draden blijven haken. Het resultaat is een lade met keurige garden, die de lade niet blokkeren bij het openen. Ik hoef alleen even het elastiekje eraf te halen en ze zijn klaar voor gebruik. Beslag kloppen is een feest geworden!

Dat elastiekje heeft nog een extra voordeel. Door het in de lade te laten liggen als ik een garde ga gebruiken, weten mijn huisgenoten dat ze op die plek geen andere spullen mogen opbergen. Voor het eerst kan ik al mijn spullen weer terugvinden, ook als een ander de afwas heeft gedaan!