Een, twee, drie…….Tequila!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Mexicanen staan overal ter wereld bekend als stevige drinkers, en tijdens mijn tijd in Mexico ben ik er achter gekomen dat dit geen fabeltje is. Zeker in de warmere delen van Mexico wordt ter verfrissing vaak een heerlijk koud pilsje gedronken.

 

Tequila is waarschijnlijk de meest bekende drank uit mexico en dit kun je er dan ook in iedere supermarkt kopen. Er zijn ontztetend veel verschillende soorten tequila, en allemaal hebben ze een geheel andere smaak.

Zo zijn er in mexico hele goedkope tequila’s te koop (die zo slecht voor je zijn dat je er volgens de mexicanen zelf blind van kan worden) en zo zijn er natuurlijk ook hele dure en exclusieve tequila’s.

 

De meest bekende cocktail gemaakt met tequila is de Margarita. Over de oorsprong van deze cocktail heb ik heel vele verschillende verhalen gelezen. Welke van deze verhalen echt is weet ik niet, het enige wat ik weet ik dat ik een margarita op z’n tijd toch echt heerlijk vind!

 

Mango margarita!

2 personen

• 90ml tequila

• 60ml de triple sec of cointreau

• 60 ml vers limoensap

• 1 mango geschild en in kleine stukjes

• 1 glas ijs

• Een half glas mango nectar (optioneel)

 

Bereiding

Mix de tequila, triple sec, limoensap, mango en ijs in een blender. Laat de blender draaien totdat het ijs helemaal fijn is. Voeg eventueel mango nectar toe naar smaak toe. Heb je geen mango of wil je wat anders dan kun je de mango ook door ander fruit vervangen.