Even voorstellen……

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Mijn naam is Marieke en ik ga voor kookse bloggen! Waarom nou kookse, zul je jezelf misschien afvragen. Het antwoord op die vraag is heel erg makkelijk: Ik hou ontzettend van koken en ik hou nog meer van eten!

 

Na de wereld rond de hebben gereisd en te hebben genoten van allerlei heerlijke tropische en exotische landen en vele heerlijke verschillende maaltijden ben ik eigenlijk in Mexico blijven hangen. Daar ben ik tijdens mijn reis de liefde van mijn leven tegengekomen. De laatste vijf jaar heb ik daarom mijn leven moeten opdelen in twee, tussen Mexico en Nederland. Wanneer ik in Mexico ben mis ik natuurlijk mijn vrienden en familie en alle lekkere dingen die in Mexico niet aanwezig zijn zoals heerlijke soorten donker brood en lekkere kazen. Ben ik in Nederland dan mis ik de prachtige witte stranden en de blauwe heldere zee, de warme zon, de lekkere pittige en gevariëerde maaltijden en de heerlijke salsas. Beide plekken hebben natuurlijk voor- en nadelen!

 

Het leuke van het leven in twee verschillende werelden is het kunnen experimenteren met totaal verschillend eten. Zo hebben we in Nederland bijvoorbeeld bepaalde groentes die in Mexico niet te koop zijn en natuurlijk vice versa. Het leven in Mexico is natuurlijk heel anders dan het leven in Nederland en dat dan ook is een van onderwerpen waar jullie de komende weken meer over zullen lezen!

 

De mensen in Nederland hebben een bepaald idee van Mexico en de Mexicanen. Het eerste wat de meesten binnen schiet is natuurlijk het beeld van een Mexicaan met een poncho en een fles tequila die voor een cactus zit te slapen. Dit is precies hetzelfde is als dat buitenlanders denken dat wij iedere dag op klompen rondlopen en overal tulpen en molens in de tuin hebben staan, wat natuurlijk ook absoluut niet zo is!

 

Heb je vragen of wil je graag meer weten over het leven als een Nederlander in Mexico, schrijf me dan een berichtje!