Even voorstellen…

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Mijn naam is Liyen en ik ga bloggen voor Kookse. Door mijn Aziatische roots ben ik erg geïnteresseerd in de Aziatische cultuur en daar speelt eten een belangrijke rol in. In januari ben ik begonnen met mijn eigen blog Chinese & Culinair waar ik interessante weetjes over de Chinese cultuur en creatieve recepten deel. Door me hierin te verdiepen kom ik steeds vaker bizarre en verrassende culinaire feitjes tegen uit het verre oosten. Deze en andere artikelen deel ik op Kookse.

 

Maar houd ik van alles wat Aziatisch is? Nee. Heb ik ook alles gehad? Nee, want smaken verschillen en als Chinese Nederlander krijg ik andere ingrediënten en recepten mee dan iemand die in Azië woont, de Chinese keuken alleen al bevat al veel variatie. Ook mijn eetgewoonte bestaat uit een mix van Oost met West. Hoewel Chinezen drie warme maaltijden per dag eten, eet ik er twee. Terwijl ze voornamelijk met stokjes eten, eet ik ook weleens met mes en vork. Ieder een eigen kom rijst en groente in een gezamenlijk bord? Typisch Chinees. Losse theebladeren of thee uit een zakje? Ik ben soms te lui voor het eerste. Elke avond rijst? Ja. Noodles mee naar het werk? Nee, een boterham is voldoende.

 

Aziatisch eten of niet, ik vind het leuk en belangrijk om open te staan voor gerechten uit verschillende culturen en het eerst te proeven voordat ik een harde oordeel over vel. Ik houd van bakken, iets nieuws proberen en ik vind gezond eten belangrijk. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat ik geniet van wat ik eet.

 

Wil je meer weten over de Chinese of andere Aziatische cultuur, laat dan gerust een bericht achter.

 

Groetjes,

Liyen

Chinees & Culinair