Food voor een jonge huid

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Als een gezonde, jonge en stralend huid op je wishlist staat, kun je zon, alcohol, sigaretten en suiker beter mijden. Maar naast vermijden, kun je zelf ook actief bijdragen aan het verkrijgen van een mooie huid. De juiste voeding is voor een stralende, jonge huid essentieel. Je haalt je beauty producten voortaan dus niet meer bij de drogist, maar gewoon bij de supermarkt op de hoek!

Wat kun je het beste eten om een rimpelloos velletje te krijgen?

Chocolade

Laten we maar gelijk beginnen met het beste nieuws: chocolade! Chocolade is goed voor je huid en fantastisch tegen rimpels. Hoe fijn is dat!? Belangrijk is wel om voor pure chocolade te kiezen, hoe puurder hoe beter. Kies voor een variant met meer dan 70% cacao. Dit zit namelijk vol met flavonoïden, wat hele goede antioxidanten zijn. En antioxidanten zijn de beste vriendjes van je huid. Ze bestrijden en beschermen namelijk tegen teveel vrije radicalen waaraan je huid wordt blootgesteld.

Amandelen

Het hoge vitamine E gehalte in amandelen zorgt voor elasticiteit van je huid en de antioxidanten in vitamine E helpen schadelijke invloeden van buitenaf (zon, milieuvervuiling, etc.) tegen te gaan. Ook zitten er veel vezels in amandelen, want helpt bij het vervoer van afvalstoffen uit je lichaam. Met als gevolg een mooie huid. Neem dagelijks een klein handje amandelen (6 a 7 stuks). Ga niet gelijk helemaal los op noten, teveel is dan weer niet goed.

Avocado

De avocado wordt ook wel de meest voedzame vrucht ter wereld genoemd. Niet meer dan terecht als je het mij vraagt. De goede vetten, vezels en vitamine E in avocado zijn echte oppeppers voor je huid. Ze hydrateren en vitamine E beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook hiervoor geldt, ga je niet helemaal te buiten aan avocado’s, maar een half avocadootje per dag is hartstikke goed. Ik vind het zelf heerlijk om op een cracker te smeren i.p.v. boter. Plakje kipfilet erover, tomaatje en smullen maar!

Benieuwd welke foods nog meer bijdragen aan een jonge, stralende huid? Op I Love Health vind je een top 10 van de beste beauty foods.