Foodfestivals in… Drenthe!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Smaakmakers Festival - foodfestival Drenthe

Ben jij in augustus of september gewoon in Nederland? En heb je zin in smakelijke activiteiten (voor het hele gezin)? Bezoek dan eens een foodfestival. Vandaag hebben we er enkele voor je op een rijtje gezet in… de provincie Drenthe!

Combineer je bezoek aan een foodfestival in Drenthe met een bijzondere overnachting in de buurt.

 

  • nu t/m 5 augustus – Sleen – Festival der Zoete Verleiding. In een voormalige theetuin vlak buiten het Drentse brinkdorp Sleen vind je dit idylische festival vol taartenbakkers en zoetekauwen. Je kunt verschillende workshops volgen en bekende koks en patissiers geven bakdemonstraties.

Festival der Zoete Verleiding - Sleen - foodfestival Drenthe

 

  • 8 en 9 augustus – Oosterhesselen – No Limit Foodtruck Festival. Dit foodtruckfestival vindt beide dagen plaats op het terrein van De Gastery in Oosterhesselen van 13:00 tot 21:00. Er zijn diverse foodtrucks en er is entertainment voor jong en oud.

No Limit Foodtruck Festival Oosterhesselen - Drenthe

 

  • 26 en 27 augustus – Assen – Preuvenement. Preuvenement luidt het nieuwe muzikale en culinaire seizoen van Assen in. Naast genieten van goede muziek kun je er proeven van wat de beste restaurants van Assen te bieden hebben. Het festival vindt plaats in het Gouveneurspark van 10:00 tot 23:00 en de toegang is gratis.

Foodfestival Preuvenement Assen

  • 26 en 27 augustus – Hoogeveen – Hoogeveen CulinairIn hetzelfde weekend als het Preuvenement breng je voor meer gastronomische hoogstandjes en lekkere hapjes een bezoek aan Hoogeveen Culinaire. Verschillende bedrijven uit Hoogeveen laten dan in het Burgemeester Tjalmapark zien wat zij te bieden hebben. Het is een evenement voor jong en oud.

Foodfestival Drenthe Hoogeveen Culinair

 

  • 2 en 3 september – Coevorden – Coevorden Heeft Smaak. Ook in het weekend van 2 en 3 september is het weer culinair genieten in Drenthe met maar liefst twee foodfestivals. Allereerst is er Coevorden Heeft Smaak. Dit festival, in het centrum van Coevorden, staat bol van activiteiten. De gemeente laat die dag niet alleen zien wat ze qua culinaire lekkernijen in huis heeft, maar ook wat ze op cultureel en kunstzinnig vlak te bieden heeft.

Festival Coevorden Smaakt - Drenthe

  • 2 en 3 september – Emmen – MM Culinair. De tweede Drentse plaats die je in het weekend van 2 september kunt bezoeken voor lekkernijen is Emmen. Bij binnenkomst op MM Culinair ontvang je een menukaart met daarop maar liefst meer dan 100 gerechten van 20 restaurants. MM Culinair is daarmee het grootste openluchtrestaurant van Drenthe. De toegang is gratis.

Openluchtrestaurant MM Culinair Drenthe

  • 23 en 24 september – De Wijk – Smaakmakers Festival. Deze smakelijke Drentse zomer wordt afgesloten met het Smaakmakers Festival in De Wijk. Het is al weer de vierde editie van dit gezellige openluchtrestaurant met foodtrucks en mobiele keukens. Naast heerlijke hapjes vind je er live muziek en leuke (kinder)activiteiten.

Smaakmakers Festival - foodfestival Drenthe