Gerechten met fruit

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Fruit is ontzettend lekker en je kan er meer mee dan je denkt. Hier een paar ideeën om fruit in je gerechten te verwerken:

Meng kersen met paneermeel en geitenkaas voor een verrassend goede vulling voor een gebraden kip. Rijpe peren zijn uitstekend in een salade met blauwe kaas en walnoten.

Gesneden mango of papaja is heerlijk in salades met gerookte kip, makreel of eend, vergezeld met koriander en limoensap.Strooi granaatappel zaden in allerlei hartige gerechten lekker met gegrilde aubergine of courgette, alle soorten vlees (vooral lam en eend), rijst en couscous.

Strooi verse vruchten over cheesecakes, gebak, Pavlovas en taarten voor het opdienen. Verse bessen zijn ideaal, maar vruchten zoals sinaasappels, kiwi, mango en passievruchten zijn ook lekker.

In het weekend of als je een beetje meer tijd hebt, probeer dan pannenkoeken te serveren met vers fruit en ahornsiroop. En gedroogde abrikozen, pruimen en rozijnen zijn uitstekend in curry of een Marokkaanse lam tajine. Voeg rozijnen toe aan rijstpilaf voor een zoete smaak.