Gerechten met overgebleven koffie

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

koffie milkshake

De dag beginnen met een lekker bakje koffie: een senseo, oploskoffie of filterkoffie. Alles vind ik lekker. Als ik filterkoffie zet, maak ik al gauw te veel en ik vind het zonde om het weer weg te moeten gooien. Eigenlijk is het niet nodig, want je kan met overgebleven koffie ook lekkere recepten maken, zoals een koffiegranita.

Koude koffie
Bij koffiegranita meng je koffie met kristalsuiker totdat de suiker is opgelost. Bedek het mengsel met vershoudfolie en vries het in. Nadat de koffie helemaal bevroren is, hak je het met een vork in kleine stukjes en serveer je het met slagroom. Houd je meer van milkshake? Meng ijs of bevroren yoghurt met melk en koffie tot een heerlijke milkshake. Het is ook verfrissend om koffieijsblokjes te maken door wat koffie in ijsblokvormpjes in te vriezen en deze toe te voegen aan je zelfgemaakte ijskoffie. De ijskoffie maak je met vanillesiroop, suiker en eventueel slagroom.

Koffie in gebak
Wil je liever gebak? Je kan met koffie ook taart, cake, brood of muffin maken. Vervang in het recept melk of water deels met koffie. Maak je gebak af met een koffieglazuur, waarbij je poedersuiker mengt met koffie in plaats van met water.

Welk koffierecept ga jij uittesten?