Gezond eten tip 3: kijk niet alleen naar wat je, maar hoe je eet!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Gezond eten is niet alleen het eten van gezond eten, maar ook hoe je over eten denkt. Gezond eten kun je leren en het is belangrijk om naar eten te kijken als voeding en niet alleen als wat lekkers op een bord. Er zijn verschillende manieren om je manier van eten te veranderen.

 
• Eet met anderen wanneer het mogelijk is. Het heeft sociale maar ook emotionele voordelen, zeker voor kinderen, het zorgt ervoor dat ze jouw gezonde eetgewoonten overnemen.

 
• Neem de tijd om te eten en kauw je eten goed. Door goed te kauwen en van iedere hap te genieten zul je minder snel overeten en meer genieten van alle smaken en texturen.

 
• Luister naar je lichaam. Vraag jezelf af of je echt honger hebt en drink een glas water om te kijken of je misschien dorst hebt. Stop tijdens een maaltijd met eten voordat je echt vol zit. Het duurt een paar minuten voor je maag een signaal naar je hersenen stuurt dat de maag vol is dus eet langzaam.

 
• Ontbijt en eet meerdere kleine gezonde maaltijden gedurende de dag voor een goed metabolisme.

 
• Voorkom ´s avonds eten. Eet je laatste maaltijd eerder op de dag en wacht dan vervolgens 14-16 uur tot het ontbijt. Zo eet je alleen wanneer je lichaam actief is en zullen de voedingsstoffen goed gebruikt worden.