Gezonde blikvoedsel

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Veel mensen denken dat voedsel in blik ongezonder is dan vers voedsel. Blikvoedsel is namelijk goedkoop, soms van lage kwaliteit en er zitten vaak natrium en conserveringsmiddelen in. Maar dat is niet altijd waar. Groente en fruit worden bijvoorbeeld meteen na het plukken in blik gestopt en behouden dan de meeste nutriënten. Ik vind niet alle voedsel in blik lekker, maar deze gezonde varianten sla ik niet over.

Tomaat
In tomaten zit de antioxidant lycopeen. Deze wordt beter opgenomen in je lichaam als het gekookt, geplet en verwerkt wordt. Koop wel de tomaat in blik waar geen zout toegevoegd is, dan heb je een gezondere variant dan verse tomaten.

Bonen
Bonen zitten boordevol eiwitten, vezels en andere gezonde voedingsstoffen. Onbewerkte bonen moeten lang gekookt worden en daarom is de ingeblikte variant een makkelijk alternatief. Zorg ook hiervoor dat je de zoutarme variant koopt.

Sardines
Vette vissen bevatten veel omega 3 en vitamine D, dat geldt ook voor sardines in blik. Door zijn kleine lichaamsgrootte en kortere levensspanne bevat sardines ook minder metalen en gif dan andere vette vissen.

Chipotle pepers
Deze pepers gebruik je om diverse gerechten meer pit te geven, maar het kan ook je metabolisme versnellen en je laten afvallen. De drie redenen hiervoor zijn dat ze je energieverbranding verhogen, vetcellen actief maken en je voedselinname verkleind.