Gezonde pasta gerechten

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Pasta met gehakt en geraspte kaas of pasta met spinazie en crème fraiche. Vind jij dat niet ook erg lekker? Het is echter wel een caloriebom. Wil je nog volop geniet van pasta, zonder dat je er achteraf spijt van hebt? Probeer dan deze gezonde varianten.

Gebruik ten eerste volkoren pasta in plaats van gewone pasta. Deze zijn niet alleen voedzamer, maar geven je ook meer een vol gevoel. Gebruik in plaats van gehakt en geraspte kaas eens calciumrijke Parmezaanse kaas, kip en stukjes tomaten.

Of maak een pastasalade en meng daar verschillende soorten groenten bij, zoals komkommer, tomaten, olijven en ui. Voor extra smaak maak je een saladedressing met kruiden en olijfolie. Ook lekker is een ovenpastagerecht, waarbij je de pasta eerst kookt en daarna in een ovenschaal voegt met bijvoorbeeld ei, gepureerde tomaten, spinazie, knoflook, Italiaanse kruiden en stukjes kip of walnoten.

Wat ook lekker is, is tofu bij de pasta. Bak deze samen met ui, knoflook, doperwten, wortel en stukjes maïs in olie en meng aan het eind de pasta bij. Welke gezonde pasta variant spreekt jou aan?