Glutenallergie

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Een glutenallergie kan soms erg op je dagelijkse leven inspelen, zeker in relatie tot voeding. Natuurlijk hoeft dit niet zo te zijn en kan je nog steeds genieten van overheerlijke gerechten, ook al heb je een glutenallergie!

Wat mag je niet eten bij een glutenallergie?
Personen met een glutenallergie vermijden beter alle tarwe en graanproducten. Hierdoor kunnen mensen die leiden aan een glutenallergie geen brood of andere graanproducten consumeren.
Een glutenallergie kan leiden tot ongemakken in verband met het spijsverteringsstelsel. Glutenallergie kan zich ook uiten in migraine, hoofdpijn en spierpijnen.

Welke producten kan je eten bij een glutenallergie?
Ook al mag je geen granen consumeren, toch kan je nog zeer veel lekkere gerechten eten. Zo zijn er tal van glutenvrije producten in de winkels te verkrijgen en zijn er tal van recepten die zonder gluten worden bereid, ook voor het ontbijt!

Zo gaat een lekker roerei er altijd goed in! Een simpel en snel bereid ontbijtrecept. Ook al kan je niet zo goed koken, een eitje is zeer gemakkelijk gemaakt. Een roerei bevat geen gluten, is perfect voor een glutenallergie, en is bovendien een echt klassiek ontbijtrecept.

Natuurlijk kan je ook een iets ingewikkelder ontbijt gaan maken zonder gebruikt te moeten maken van producten met gluten. Zo kan je, indien je leidt aan een glutenallergie, de salade van gefrituurde geitenkaas proberen. Een lekker gerechtje met heerlijke geitenkaas en vooral veilig voor mensen met een glutenallergie!

Natuurlijk kan je ook een lekker soepje als ontbijt gaan eten. Dus waarom niet deze lekkere en volle pesto soep met garnalen? Deze soep kan gezien worden als een volwaardig ontbijt omdat het veel ingrediënten bevat zoals aardappel, erwten, pesto en grijze garnalen. Niet alleen maakt de combinatie van verschillende ingrediënten dit tot het perfecte recept, het is ook nog eens ideaal voor personen met een glutenallergie.