Heerlijke desserts met rauwe cacao

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Het einde van het jaar komt in zicht, de Sint is weer in het land en ook Kerst en Oudejaarsavond komen steeds dichterbij. Pepernoten, oliebollen, taai-taai, prachtige desserts met Kerst en vaak veel chocolade: chocoladeletters, chocolademunten, chocolademousse, noem maar op! Heerlijk en zo gezellig maar wist je al dat je met rauwe cacao een nét wat gezonder dessert kan maken? Net zo lekker maar dan met de goede eigenschappen van rauwe cacao!

Goede eigenschappen van cacao

Rauwe cacao zit vol magnesium en dit zorgt voor vermindering van vermoeidheid, gezonde werking van de spieren, ondersteuning van een normale werking van het zenuwstelsel en het gaat stress tegen. Ook de eiwitten in rauwe cacao hebben een positieve invloed op je gezondheid aangezien ze de groei en behoud van de spiermassa, gezonde botten en tanden ondersteunen. Daarnaast zit het vol met antioxidanten.

En je kan er heerlijke recepten mee maken die ieder etentje of kerstdiner tot een groot succes maken! Hieronder vind je 3 recepten:

Chocolademousse

3 rijpe avocado’s
120 gram rauwe cacao
150 gram honing
2 theelepels vanille extract
snufje zout
1 eetlepel melk

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix het tot een luchtige mousse. Lekker met gehakte walnoten, hazelnoten of kokosrasp.

Cacaobonbonnetjes

– 12 ontpitte dadels

- 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongezouten)

- 1 eetlepel chiazaadjes

- 40 gram rauwe cacaopoeder|

- 1,5 eetlepel kokosovet

- kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze wat zachter zijn. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chiazaadjes samen in een keukenmachine en voeg daarna de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze tot slot door de kokosrasp.

Brownies

60 gram rauwe cacao
120 gram walnoten
75 gram amandelen
snufje zout
ongeveer 12 grote dadels

Maal de walnoten in een keukenmachine tot kleine stukjes. Voeg vervolgens de cacao en het zout toe. Mix dit geheel nu 10 seconden op hoge snelheid. Het is beter om de dadels per 3 toe te voegen en de machine het mengsel steeds goed te laten mengen. Ga zo door totdat je er een goed deeg van kan vormen. Voeg tot slot de amandelen toe. Doe vervolgens het mengsel in de schaal en druk het goed aan. Plaats het een uurtje in de vriezer en snij het vervolgens in stukken.

Geniet ervan ! tot volgende keer

Juliette