Helaas geen broodjes in Mexico…

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Voor velen lijkt het leven in Mexico een leven in een paradijs, en in vele opzichten is het dat hier ook. Er is hier heel veel zon, zee en ook een prachtig groot en wit strand. Sinds twee maanden ben ik in Playa Del carmen, een vakantieplek waar vele Nederlanders (en jij misschien ook wel) van gehoord hebben of zelfs geweest zijn.

Het leven is hier heerlijk maar na twee maanden hier geweest te zijn moet ik toch wel eerlijk toegeven dat er bepaalde dingen zijn waar ik ontzettend naar verlang. Zo ben ik bijvoorbeeld helemaal gek op brood belegd met allerlei heerlijke dingen. Ik hou ervan om een lekkere tosti van waldkornbrood met gerookte zalm te maken, of een knapperige tijgerbol met gerookte kip en rauwkost.

Hoe lekker het Mexicaanse eten ook is, deze broodjes mis ik echt ontzettend. Het enige brood wat ze hier kennen is namelijk wit plakkerig brood, stokbrood en af en toe een croissantje. Geen meergranen bollen, geen heerlijk donker roggebrood, en helaas hebben ze hier de broodmachine ook nog niet uitgevonden want zoals we in Nederland brood eten, eten ze hier tortillas met alles!

Ik had nooit verwacht had dat ik zou zeggen maar ik mis het Nederlandse eten! Is er iets wat jij heel erg mist van Nederland als je op vakantie gaat? Welk Nederlands eten zou jij echt niet kunnen missen?

Mexicaans “broodje” (wrap)

Benodigdheden:
Wrap (tortilla) wrap

Avocado
Ui (zeer dun gesneden)
Sla
Paprika
Halve kipfilet gebakken met kruiden
Zout en peper
Dressing/mayonaise naar smaak

Leg de wrap voor je neer en snij een paar plakjes van een rijpe en zachte avocado. Smeer de avocado over het midden van de wrap. Snij de paprika, de sla, de ui en de kip en leg dit in het midden van de wrap. Bestrooi met zout en peper en eventueel met dressing of mayonaise. Rol de wrap op en smullen maar!