Hello sunshine! Fancy ijsblokjes

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

De zomer is voor het tweede jaar op rij niet flauw. As we speak  hebben we al volop van onze koperen ploert kunnen genieten.

Voor mij altijd een reden om er volop op uit te trekken naar stranden en evenementen, maar ook dé tijd van het jaar om met vrienden lekker in de tuin te genieten van eten en drinken.

Dus lekker BBQ-en met veel groentes en sateetjes  onder het genot van een lekker glas wijn of, met dit weer, een ijskoud biertje. Lekkere drankjes worden ook een stuk feestelijker met een paar ijsblokjes en een schijf citroen of limoen. Op de een of andere manier, doe ik dat alleen maar als de zon schijnt. Alleen het getinkel in de glazen maakt mij al vrolijk.

Maar naast water kun je nog allerlei andere “ijs”blokjes maken. Behalve dat het zo gezellig is, is het vooral ook handig om de ijsblokjesmaakbakjes (wat een woord) voor deze vier doeleinden te gebruiken, want in de vriezer ligt voortaan een oplossing voor allerhande problemen in de keuken.

FANCY IJSBLOKJES

1 – TOMATENPUREE

Zó vervelend een recept waarvoor je 1 theelepel tomatenpuree nodig hebt. Bij mij komt dat er chronisch op neer dat de rest van het blikje in de vuilnisbak belandt. Oplossing; stop de rest van de tomatenpuree in een icecube tray en vries het in. Je kunt de tomatenpuree dan nog drie maanden gebruiken, ideaal.

2 – KRUIDEN IN OLIE

Dragon, bieslook, kervel, koriander; stuk voor stuk heerlijke kruiden in bepaalde gerechten. Helaas gebruik je ze niet iedere dag. Ik zelf koop mijn kruiden het liefst vers, maar 1 theelepel koriander is over het algemeen niet te koop op de markt. Ook kruiden kun je ideaal invriezen, snijd ze klein, voeg een laagje olijfolie toe, in het ijsblokjesbakje en…klaar voor de vriezer. Superhandig, zo heb je altijd je verse kruiden; wel even goed aangeven welke kruiden het zijn.

3 – FRUIT IN WATER

Je bruiswatertje wordt nog lekkerder als er een framboos of braam terug te vinden is in het ijsblokje, bovendien ziet het er super gezellig uit. Natuurlijk kan dit ook met aardbeien in prosecco, dat is dan weer mijn persoonlijke favoriet. Gewoon in ieder vakje 1 braam, blauwe bes, framboos of aardbei, water erbij en invriezen.

4 – PESTO

Zelfgemaakte pesto , heerlijk! Pesto uit een potje, afschuwelijk! Bij pesto heb ik echter hetzelfde probleem als bij tomatenpuree, het is altijd te veel. Ook dit kun je ideaal invriezen in een icecube tray.

Nog een kleine tip; was de bakjes na gebruik wel heel goed af, want pesto met bruiswater lijkt me dan weer een stuk minder lekker.