Het geheim van de perfecte Paella

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Paella is een van de meest veelzijdige gerechten om te maken. Paella heeft ook het voordeel dat je overgebleven vlees en groenten kunt gebruiken. Elke combinatie zal uiteindelijk lekker zijn, het geheim zit in de chemie. Hier vind je de basisstappen die je kunt volgen om heerlijke paella te maken.

Selecteer een type rijst waar je vertrouwd mee bent. Basmati, bruine of een mix van wilde rijst kan een fantastische smaak en textuur geven. Volg de instructies op de verpakking met betrekking tot wassen en het koken van de rijst. Hak wat ui, knoflook en tomaat. Verhit een pan en voeg olijfolie toe. Zodra de olie heet is, gooi je die door de ongekookte rijst. Frituren van ongekookte rijst geeft een nootachtige smaak. Laat de rijst in de pan bakken voor een minuut. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en tomaat toe, tot ze zacht worden. Voeg kruiden toe zoals saffraan, zout en peper.

Voel je vrij om te experimenteren. Komijn, Cayenne diverse fijne kruiden of zelfs een beetje kaneel of kruidnagel kan eenvoudig worden toegevoegd voor een eigen aroma. Nadat alle ingrediënten gemengd zijn verwijder je de pan van het fornuis en meng wat bevroren erwten toe. Voeg genoeg erwten om een ​​goed uitgebalanceerde mix te maken.

Doe in een koekenpan wat stukjes kip op hoog vuur. Of probeer Paella met konijn die is in Spanje ongelooflijk populair! Bedek de bodem van de paella pan met het rijst mengsel. Voeg de gebruinde stukken kip toe op de top. Giet er wat kippenbouillon over of voeg wijn toe voor meer smaak. Dek de paella schotel en bak ongeveer 45 minuten tot de rijst gaar is. Naast kip kun je ook wat extra garnalen toevoegen of geef het een karakteristieke smaak met deze overheerlijke Paella met chorizo.

Het geheim van de perfecte paella, is om te experimenteren en het je eigen te maken!