Hhmmm chocolade!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Chocolade is een lekkernij waar velen anderen net als ik een zwak voor hebben. Tegenwoordig zijn er zoveel goede dingen over chocolade bekend dat je je niet eens meer schuldig hoeft te voelen na het smikkelen van een paar blokjes.

 

Pure chocolade bevat (zoals de naam het al zegt) meer pure cacao en is daarom beter voor het lichaam dan melk chocolade. Cocao bevat anti-oxidanten, flavonoïden genaamd, die het lichaam beschermen tegen schadelijke kankerverwekkende vrije radicalen.

 

 

Ook heeft het eten van pure chocolade andere voordelen. Zo zorgt het voor een blijer gevoel en helpt het de symptomen van depressie te verminderen. Chocolade verhoogt de levels van bepaalde chemicaliën in de hersenen die omgezet worden in serotonine wat voor een blij gevoel zorgt. Ook zorgen dezelfde flavanoïden ervoor dat er meer zenuwcellen in uw hersenen gecreëerd worden, wat ervoor zorgt dat de hersenen beter nieuwe herinneringen kunnen vormen en je dingen beter kunt onthouden.

 

Hou jij ook zo van koken met chocolade? Ga dan eens voor de gezondere optie en vervang de melkchocolade in het recept door heerlijke en gezonde pure chocolade! Hoe hoger het percentage, hoe beter!