High tea

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

High tea is momenteel een zeer populair gegeven. Helaas zijn niet veel mensen bekend met het fenomeen high Tea.


Wat is high tea precies?

Wanneer er gesproken word over high tea word er verwezen naar een vroeg avondeten. Omdat high tea bestaat uit een redelijk zware maaltijd, word meestal voor het eigenlijke avondeten iets lichter gekozen.


High tea is dus een volwaardige maaltijd. Meestal bestaat het uit een calorierijke maaltijd zoals bijvoorbeeld verschillende sandwiches, muffins of taarten. Vroeger werd er in Engeland vaak een meer hartige maaltijd geserveerd, bijvoorbeeld werd er bij high tea vaak een vleesproduct geserveerd. Vanzelfsprekend kan er bij een high tea zowel warme als koude gerechten worden opgediend.


High tea is slechts recent een fenomeen geworden. Toch bestaat high tea al langer dan de meeste mensen vermoeden. Zo werd er voor het eerst over high tea gesproken in 1825! Zo werd de term oorspronkelijk uitgevonden om een onderscheid te maken tussen afternoon tea en high tea.


Recepten voor een high tea

Omdat de term high tea uit Engeland afkomstig is, zijn de meest geschikte gerechten voor een high tea ook afkomstig uit Engeland. Natuurlijk kan je ook andere recepten gaan serveren, zolang het bij een high tea past.

In Nederland wordt het vaak toch meer gezien als een thee maaltijd, dus een ideaal recept voor high tea is simpel en lekker, namelijk overheerlijke muffins.  Wat muffins zo ideaal maakt voor een high tea is dat dit gerecht zeer gemakkelijk, en vooral snel, te bereiden is.


Als je echter wat meer werk wil maken van jouw high tea evenement, dan kan je kiezen voor een complexer recept zoals heerlijke taarten. Deze recepten zijn zo overheerlijk dat het de gasten op jouw high tea zeker zal bekoren.


Wanneer je zelf een high tea wil gaan organiseren, moet je rekening houden met enkele factoren. Zo kies je best voor een gerecht dat snel klaar is, of iets later na bereiding geserveerd mag worden. Tijdens de high tea is het belangrijk je gasten te vermaken, kies om deze reden niet voor een gerecht waarvoor je in het midden van een gesprek naar de keuken moet.