Hoe bewaar je groentes?

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

 

Nu de winter voorbij is en de lente en de zomer weer voor de deur staan kiezen veel mensen er weer voor om meer frisse maaltijden te maken en meer met groentes te koken.Hoewel iedereen denkt dat groentes het beste in de koelkast bewaard kunnen worden is dat voor bepaalde groentes toch echt niet het geval!

 

 

Zo smaken tomaten bijvoorbeeld veel lekkerder en sappiger wanneer ze buiten de koelkast bewaard worden. Houdt u van avocado in uw salade of maakt u graag lekkere guacemole?Bewaar dan ook de avocado’s niet in de groentelade van uw koelkast maar leg ze op de fruitschaal. Te harde avocado’s zijn niet lekker, avocado’s smaken nou eenmaal het beste wanneer ze heerlijk zacht en romig zijn en dat worden ze sneller buiten de koelkast.

 

 

En hoewel sommigen zelfs de aardappels en de uien in de koelkast bewaren zijn ook deze groentes beter af buiten de koelkast op een koele plek waar het niet vochtig is, zoals bijvoorbeeld in een kelder. Door de groentes op de juiste manier op te bergen blijven ze beter vers en kun je er langer van genieten!