Hoe maak je pap nog lekkerder

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Pap? Het woord straalt nauwelijks glamour uit. Voor zover niet het meest populaire ontbijt. Dit is jammer, want pap is misschien wel ‘s werelds goedkoopste superfood. Haver zit vol met B-vitamines en mineralen, en zijn een goede bron van oplosbare vezels, die bewezen een te hoog cholesterolgehalte verlagen.

Haver heeft ook een laag glycemische index, wat betekent dat ze langzaam opgenomen worden in de bloedbaan en die houden de bloedsuikerspiegel stabiel – met andere woorden, je neigt niet naar een koekje of croissant halverwege de lunch.

Door het toevoegen van een fruitige topping op je pap zoals appel of peer, krijg je alle voordelen voor de gezondheid van haver en de essentiële vitaminen van fruit, voeg er wat noten bij en je zit boordevol energie.

Hier een aantal ideeën:

Meng een handvol rozijnen of sultana in de pap als het kookt. Als je klaar bent, roer er een gehakte peer en een beetje geraspte nootmuskaat of kaneel door. Werk af met een scheutje honing of ahornsiroop, en wat geroosterde amandelschilfers.

Snijd een banaan (hoe rijper hoe beter) en roer in de hete pap samen met een paar handenvol bosbessen. Ook lekker in pap zijn gehakte dadels.

Geef het een tropisch vleugje door gehakte verse mango bij te voegen met kaneel en een royale hoeveelheid geraspte kokos.