Hoe pel je een banaan

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Geen idee hoe jij je bananen meestal openmaakt, maar waarschijnlijk op de manier zoals iedereen: door de steelaanzet van de banaan om te buigen, in de hoop dat de schil openspringt. Dat lukt mij gemiddeld…1 van de 10 keer? De andere 9 keren weigert de schil open te gaan en plet ik mijn banaan. Of spring de schil wel open maar blijft het steeltje heel zodat ik alsnog moet gaan scheuren om mijn geliefde banaantje te kunnen eten. Hoezo irritant? Een oplossing is natuurlijk om het steeltje er gewoon af te snijden, maar ja, een banaan is nu juist zo’n fijn tussendoortje voor onderweg: voorverpakt, handzaam, voedzaam, dus het zou fijn zijn als ik daar geen mes bij nodig had.

Dit bananenprobleem bleef me maar irriteren – tot ik laatst ontdekte dat er een ándere manier is om een banaan te pellen! Namelijk, als een aap. Bananenkenners bij uitstek, en ja hoor, zij hebben er duidelijk een stuk beter over nagedacht dan wij mensen. Wat doen ze? Ze pellen de banaan niet van bovenaf, maar van onderaf. Houd het bruine puntje onderaan de banaan tussen je duim en wijsvinger, knijp even en de schil van de banaan splijt netjes open waardoor je hem keurig kan pellen. Zo makkelijk is het dus!

Ik had eerst mijn twijfels, maar bananen pellen als een aap blijft inderdaad een foolproof methode te zijn: ik wil niet meer anders! Geen geplette bananen of halve schillen meer, dit is perfect! Bijkomend voordeel is dat je het steeltje van de banaan als handvat kan gebruiken. Het ziet er misschien op het eerste gezicht gek uit maar neem van mij aan dat die verbazing snel omslaat in enthousiasme als mensen zien hoe goed dit werkt. Probeer het eens uit en vertel het vooral door!

Heb je ook nog een super tip? laat het ons weten!

Het kookse Team