Is biologisch eten gezonder?

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Biologisch eten is al lang geen taboe meer, zeker niet nu er zware maatregelen worden getroffen ten bate van het milieu. Maar wat is biologische voeding nu precies? En waarom is biologische voeding gezonder?

 

Wat is biologische voeding?

Biologische voeding omvat voeding die biologisch is gekweekt. Biologisch omvat diverse landbouwmethoden die voldoen aan de opgelegde internationale eisen. Ook de voeding die van deze methoden komt wordt gezien als biologisch.

 

Zo zijn bepaalde pesticiden zoals chemische en synthetische pesticiden niet toegelaten bij biologische voeding. Men mag bij het kweken van biologische voeding wel gebruik maken van stoffen zoals plantaardige middelen, minerale olie en pyethrine. In totaal zijn er slechts 15 middelen toegestaan bij om als een biologische kweek te worden gezien.

 

Verder is genetisch gemodificeerde voeding ook niet toegelaten en word niet als biologisch gezien. Dit verhoogt de kwaliteit van biologische voedingsmiddelen aanzienlijk.

 

Recepten die je biologisch kan bereiden

Eigenlijk kan je elk recept biologisch gaan bereiden. De enige vereiste is dat je op zoek gaat naar biologische ingrediënten. Wanneer je naar de supermarkt gaat krijg je vast en zeker een ruime keuze aan biologische ingrediënten. Meestal is biologische voeding ook voorzien van een speciaal label of etiket die bio of biologisch vermeld.

 

Een overheerlijk recept die je biologisch kan gaan bereiden is een lekkere schotel asperges met ham en ei. Wanneer je enkel biologische ingrediënten gaat gebruiken ga je echt het verschil proeven!

 

Vanzelfsprekend kan je ook gebruik maken van biologische ingrediënten wanneer je bijvoorbeeld Chinees gaat koken. Een perfect recept om biologische voedingsmiddelen uit te gaan proberen is bij deze smakelijke Oosterse zoetzure kip.

 

Indien je echter een echte uitdaging wel, waarom dan niet kiezen voor een biologisch klaar gemaakt Marokkaans recept? Zo kan je onder andere een Marokkaanse couscous biologisch gaan bereiden. Het recept bestaat uit zoveel verschillende groenten en gekruid vlees dat het een echte uitdaging word alle ingrediënten te vinden, en dat ze vooral op biologische wijze zijn gekweekt.