Koken met broccoli

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Broccoli is een wat vergeten groente. Toch is broccoli zeer gezond en zeer laag in calorieën. Ideaal dus voor wanneer jij op dieet bent en een lekker recept wil bereiden.


Voordelen van het koken met broccoli


Maar wat zijn nu de voordelen wanneer jij broccoli gaat koken? Ten eerste is broccoli zeer gezond. Broccoli bevat veel vitamine C en ook een groot aantal stoffen die werkzaam blijken tegen kanker. En natuurlijk, niets is beter dan een broccoli soepje wanneer jij last hebt van een griep of een verkoudheid.


Naast de gezonde eigenschappen van broccoli is er ook de korte gaartijd van broccoli. De gemiddelde gaartijd bedraagt 5 tot 10 minuten. Jij kunt dus de lekkerste recepten bereiden in een recordtijd.


Indien dat nog niet genoeg was, zijn er ook een groot aantal varianten broccoli. De meest gekende broccoli komt natuurlijk uit Italië. Er zijn vele varianten, maar de meest voorkomende naast de standaard Italiaanse broccoli is de spruit broccoli en de paarse bloemkool broccoli.


Recepten die jij kunt koken met broccoli


Vanzelfsprekend kan jij broccoli, vanwege zijn milde smaak, in vele recepten gaan gebruiken. Jij kan zelfs broccoli gaan toevoegen aan een spaghetti bolognese recept. Toch zijn er vele andere recepten die jij kan gaan uitproberen met broccoli.


Zo wordt broccoli zeer veel gebruikt in Oosterse gerechten zoals bijvoorbeeld Oosters gewokte vis en Mihoen Singapore. Broccoli word ook gebruikt in klassiekere gerechten zoals broccolitaart of gestoomde groenten. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.


Daar broccoli een milde smaak heeft, is broccoli perfect te combineren met kip of vis. Wanneer jij gebruik gaat maken van broccoli in een recept, zorgt deze fantastische groente voor een ware compositie van smaken. Broccoli smelt als het ware in jouw mond, dit komt de kwaliteit en smaak van jouw gerecht alleen maar ten goede!