Koken met oud en nieuw

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Als je het plat bekijkt is Kerstmis één groot eetfestijn. De oorsprong van het feest, de geboorte van het kindeke Jezus, valt in het niet bij de vele gerechten uit allerhande windstreken. Iedere kookgek begint in de zomer al met: ‘wat zullen we tijdens de kerst eten?’ Naast het eten, staan ook het versieren van de kerstboom, de (veelal verplichte) familiebezoeken en de cadeaus centraal. Onder die cadeaus vallen ook de jaarlijkse kerstpakketten waarmee de werkgever zijn werknemers wil bedanken voor de verrichte arbeid.

Het gezonde koken en eten wordt door de powerfood-hype steeds populairder. De mannen die tot voor kort alleen maar een ei konden bakken, hebben zich ontpopt tot ware keukenprinsen en draaien hun hand niet meer om voor een zelfgemaakte quiche. Bedrijven spelen hier met hun kerstpakketten ook op in. In de meeste kerstpakketten vind je wel iets om mee te koken, van spatels tot slowjuicers en van ovenschalen tot grillpannen.

Even terug naar de kerst en het eten. Uit onderzoek is gebleken dat tijdens de kerstdagen het dubbele van de voorgeschreven calorieën wordt genuttigd. Niet heel gek, want wie zegt nou ‘nee’ tegen al dat lekkers?! Na twee dagen flink bunkeren heb je er letterlijk de buik van vol en ben je in je hoofd alweer bezig met de goede voornemens voor volgend jaar. ‘Nee, komend jaar ga ik écht meer sporten en minder eten!’

Maar stel je hebt een grillpan of een ovenschaal van je baas gekregen, dan wil je die eigenlijk zo snel mogelijk uitproberen. Wat is een goed moment om dat te doen? O ja, met oud en nieuw heb je weer een huis vol vrienden én dan zijn die nieuwe goede voornemens nog niet ingegaan 😉 Een perfect moment om je nieuwe keukenspullen in te wijden.

Hier op de redactie van Kookse hebben we enkele topgerechten uitgezocht waarmee jij absoluut kunt scoren tijdens het oud en nieuw-diner (en waarbij je je nieuwe grillpan of ovenschaal kunt gebruiken). Dus laat die goede voornemens nog even voor wat ze zijn en ga lekker grillig het nieuwe jaar tegemoet.

taartje-mozzarella

Taartje van mozzarella en bospaddestoelen

gegrildepompoen

Gegrilde pompoen en zoete aardappel

briochebrood-brie

Gegrild briochebrood met brie en chutney

 

Mocht je baas niet meegaan in de kookhype heb je in plaats van mooie kookspullen, een nieuw paar sokken en een veel te blije kersttrui gekregen? Geen probleem, online kun je zelf op zoek gaan naar leuke keukenspullen. Wij hebben zelf bij Kookse.tv een nieuwe grillpan en ovenschaal van Creuset aan de collectie kunnen toevoegen 😉