Koken op de camping

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Koken op de camping kan een hele uitdaging zijn. En dan bedoel ik echt koken op de camping en niet een camper met een 6 pits fornuis erin. Dus koken op slechts 1 of 2 pitjes of alleen een gasstelletje.

 

Om het je van de zomer op de camping gemakkelijk te maken hebben wij een aantal prachtige eenpansgerechten bij elkaar gezet die koken op de camping niet alleen heel makkelijk maken maar ook nog eens super lekker.


Natuurlijk zijn de gerechten allemaal in zomerse sferen. We kamperen immers in de zomer en niet in de winter. Op vakantie in de zon zijn natuurlijk altijd salades lekker, zeker als je ze wat groter maakt kunnen ze als maaltijdsalade worden geserveerd met lekker wat stokbrood. Een aantal voorbeelden zijn de bietensalade, een heerlijke volle pastasalade. Makkelijk om te bereiden en je hebt er geen fornuis voor nodig, gezond en makkelijk in elkaar te zetten. De salade met tonijn en bonen is nog zo’n voorbeeld, of probeer eens de klassieke Panzanella salade.

 

Daarnaast zijn natuurlijk recepten erg makkelijk waar je maar 1 of 2 pannen voor nodig hebt, te denken aan een eenvoudige pasta of een rijst gerecht. Voor een heerlijke pasta zou je kunnen denken aan macaroni met groene paprika,  pasta met spinazie of kijk eens bij al onze spaghetti recepten. Als je meer van rijst houdt dan is een makkelijke maaltijd bijvoorbeeld een nasi recept.