Kookse test Kwekkeboom Oven

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Zeker nu het weer wat kouder wordt, ben ik gek op een broodje kroket. Een zacht wit broodje met een lekkere knapperige, goedgevulde kroket daarop, beetje mosterd en mayo…genieten! Een ideale lunch op een regenachtige zaterdag. Helaas moet je voor een echt lekkere, knapperige kroket toch nog altijd de frituurpan aanzetten. En in al dat gedoe en vooral in de frituurlucht in de keuken heb ik vaak geen zin. Helaas, dan dus geen broodje kroket. Of misschien toch? Kwekkeboom introduceerde onlangs een ovenkroket, die volgens hun zeggen dankzij een nieuwe technologie ook echt knapperig uit de oven komt.

Tsja, ik was natuurlijk sceptisch! Ik heb weleens eerder ovenkroketten van ‘dat andere merk’ geprobeerd en die vielen vies tegen. Slappe hap! Jammer, want een ovenkroket is eigenlijk een ideaal iets: geen gedoe met de frituurpan, makkelijk en snel te bereiden, een stuk gezonder, en geen frituurlucht. Win-win situatie zou ik zeggen, maar ja, die slappe korst, ik vond er weinig aan. Maar de onbedwingbare drang naar een lekker broodje kroket maakte dat ik toch laatst eens de Kwekkeboom ovenkroketten meenam uit de supermarkt.kwekkeboom3

Het begon in ieder geval goed. Oven voorverwarmen, kroketten op bakpapier op het rooster, in de voorverwarmde oven en bakken maar.
Kijk, dat is hoe het hoort. Ondertussen sneed ik vol verwachting alvast twee witte zachte broodjes open en zette de benodigde sauzen klaar. Voordat ik de verpakking weggooide, zag ik dat de kroketten ook nog eens uit 100% rundvlees bestaan: prettig om te weten. Na de voorgeschreven 12 minuten haalde ik de kroketten uit de oven. Met gevaar mijn vingers te verbranden even testen: ja, de korst voelt inderdaad stevig aan. Snel broodjes beleggen, ongeduldig wachten tot het enigszins afgekoeld is en dan…de eerste hap.

kwekkeboom1Hap. Crunch! Wauw! Dit is inderdaad een echte knapperige ovenkroket. Als ik niet beter zou weten, zou ik denken dat hij uit de frituurpan kwam in plaats van uit de oven. Wat een uitvinding van Kwekkeboom. Daarnaast is de smaak ook precies zoals het hoort: lekker kruidig en met een diepe vleessmaak.Ja, ik geef het toe, ik ben om! Ideaal om in huis te hebben liggen. Want nu ze dus zo goed blijken te smaken, kan ik ook gerust een keertje ‘s avonds bitterballen of kiphapjes uit de oven (ja, die zijn ook in het assortiment) op tafel zetten. Of de kaashapjes op een verjaardag…Ideaal, geen gedoe met heet frituurvet, gewoon de oven aan en klaar. Ik zeg: goed product!