Koolhydraatarm dieet

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

De naam koolhydraatarm dieet zegt het allemaal. Een koolhydraatarm dieet is een dieet waarin de opname van koolhydraten word beperkt. Bekende succesvolle diëten zoals Atkins en Southbeach vallen allemaal onder de klasse van het koolhydraatarm dieet.

Welke voeding mag je consumeren tijdens een koolhydraatarm dieet?

Bij een koolhydraatarm dieet worden er vaak veel vezels opgenomen. Vezels worden niet zo gemakkelijk verteert, dus worden er ook geen overtollige calorieën opgenomen.

De voedingsmiddelen die het meest worden gebruikt bij een koolhydraatarm dieet zijn onder andere rijst, groenten, aardappelen, fruit en peulvruchten. Voor een koolhydraatarm dieet ga je best op zoek naar recepten die vezelrijk zijn en laag in calorieën.

Koolhydraatarm dieet recepten

Wanneer je op zoek gaat naar koolhydraatarme dieet recepten, moet je zoeken naar voeding die laag is in koolhydraten.

Een eerste ideaal recept voor een koolhydraatarm dieet is de gegrilde zeebaars. Het recept is koolhydraatarm doordat het bestaat uit een groot assortiment groenten en vis.

Indien je niet echt van vis houdt, dan kan je altijd kiezen voor een ander recept om jouw koolhydraatarm dieet aan te vullen, zoals bijvoorbeeld een gemengde salade van bonen. Het grote aantal gezonde ingrediënten zoals ui, sperziebonen en peultjes maken dit recept een echte topper voor personen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Bij een koolhydraatarm dieet kan je ook gebruik maken van Italiaanse ingrediënten. Dit koolhydraatarm recept is ook ideaal voor vegetariërs. Gevulde paprika uit de oven bevat immers geen vlees of vis. Deze gevulde paprika’s zijn niet alleen smakelijk maar bevatten ook slechts 5,9 aan koolhydraten. Perfect dus voor jouw koolhydraatarm dieet!

Uitstekend voor een koolhydraatarm dieet is een recept met rijst. De vetstoffen die in deze lekkere Risotto alla Milanese worden gebruikt kunnen worden vervangen door magere varianten zoals bijvoorbeeld olijfolie. Wat dit recept een uitmuntende aanvulling op je koolhydraatarm dieet maakt is de aanwezigheid van rijst. Rijst is zeer rijk in vezels, dus een goed ingrediënt voor een koolhydraatarm dieet. Verder bestaat dit recept uit lekkere groenten zoals ui en tomaat die ervoor gaan zorgen dat je echt van je koolhydraatarm dieet gaat genieten!