Kun jij een heerlijk buffet weerstaan?

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: Een enorm groot en heerlijk buffet gevuld met het meest lekkere eten dat klaarstaat, wachtend op jou om verorberd te worden. Zo’n heerlijk eetfestijn is moeilijk te weerstaan en meestal ga ja met een enorme ronde en volle buik weer naar huis. Klink dit alles heel herkenbaar? Zo hoeft een buffet niet altijd af te lopen, er zijn verschillende truckjes en tips om heerlijk van een buffet te kunnen eten zonder overvol naar huis tegaan.

 

 
Deze maand heeft Brian Wansink, een professor in consumentengedrag aan de Cornell Universiteit samen met mede onderzoeker Mitsuru Shimizu de resultaten van een onderzoek naar buffetstrategieën gepubliceerd. 30 waarnemers hebben gekeken hoe meer dan 300 mensen omgingen met een zoveel-je-kunt-eten Chinees buffet.

 

 
Zij bekeken hoe snel de eters hun eerste bord op tafel hadden staan, de grootte van het gekozen bord, waar hun tafel was, of ze zicht hadden op het buffet vanaf de tafel, en andere factoren. De resultaten, gepubliceerd in American Journal of Preventive Medicine onthullen dat eters die eerst rondliepen om de opties te zien voordat ze opschepten, en degenen die kleinere borden kozen, minder tripjes naar het buffet maakten en waarschijnlijk dus ook minder aten.

 
Dit onderzoek geeft aan dat zelfs kleine veranderingen de neiging om te overeten verminderen. De tijd nemen, goed nadenken over wat je op wilt scheppen, je opties goed overwegen en een kleiner bord gebruiken zorgen ervoor dat je niet met een overvolle buik, tonnetje rond naar huis zult gaan.

 
Waar gaat jouw voorkeur naar uit, a la carte of buffet en waarom? Wat is jouw buffetstrategie? Overeet je meestal of denk je juist goed na over wat je opschept?