Lekker gezond met Vitamine B12

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Iedereen kent wel de verschillende vitamines, waaronder vitamine B12, die zich in onze voeding bevinden. Ook weet iedereen dat vitamine B12 zeer gezond is. Maar waarom is vitamine B12 gezond voor het lichaam? En welke voedingsmiddelen bevatten deze vitamine B12?

De functies van vitamine B12?
Vitamine B12 is een oplosbare vitamine die vele lichaamsfuncties voedt, zoals de hersenen en het zenuwstelsel. Verder word de vitamine B12 gebruikt voor de vorming van bloed. Dit zijn natuurlijk maar enkele functies die vitamine B12 in het lichaam vervult. Zo speelt vitamine B12 ook een rol bij DNA synthese, zuursynthese en energieproductie.

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine B12?
Vitamine B12 vind men terug in tal van voedingsmiddelen zoals onder andere eieren, varkensvlees, lever, kalkoen, oesters, krab, kaas en kip.
Verder zijn er tal van overheerlijke recepten die rijk zijn aan vitamine B12. Deze gerechten zijn niet alleen lekker maar ook gezond.
Ben je verzot op de Oosterse keuken? Dan kan je alvast deze bami singapore gaan uitproberen. Een echt heerlijk gerechtje uit de Chinese keuken met lekkere varkensvlees en paprika.
Of misschien dit overheerlijke gerechtje uit het hartje van Italië kip cacciatore? Indien je fan bent van een super lekker kippengerechtje met overheerlijke kruiden en een pittig sausje, dan is dit het recept voor jou! Ook dit recept is heel rijk aan vitamine B12 en bovendien ook super gezond!
Of misschien is een lekker borrelhapje met kaas iets voor jou? Probeer dan deze lekkere kaassoesjes! Je kan ze eten als aperitiefhapje of als dessert. De grote hoeveelheid kaas zorgt voor een rijke hoeveelheid aan vitamine B12 en bijkomend een lekker hapje.