Lekkere snack!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Het is weer ontzettend heet vandaag in Playa del Carmen, Mexico. En wat ik altijd heel erg merk als het zo heet is, is dat ik weinig zin heb om in een hete keuken te staan en te koken, en nog minder zin heb om een grote warme maaltijd te nuttigen. Gelukkig zijn er ontzettend veel alternatieven voor een warme maaltijd.

 

Zo is een heerlijke pastasalade altijd lekker en smaakt een grote baguette met allerlei lekkere dingen zoals ham, kaas, olijfjes, sla en tomaat ook ontzettend goed. Waar ik ook helemaal verslaafd aan ben is guacamole. Dit is dan ook iets wat ik wel drie keer per week klaar maak. Ten eerste omdat het zo ontzettend lekker en fris is maar ook omdat het hartstikke gezond is. En het is heel erg makkelijk te maken! Je hebt alleen maar avocado, tomaat, ui, limoensap, koriander, eventueel chilipeper (jalapeño) en zout nodig! En dit zijn allemaal ingrediënten die de meeste mensen in Mexico, en ik ook, altijd in huis hebben!

 

Guacemole

 

Ingrediënten:lekkere snack guacemole

1 zachte avocado

Een halve tomaat in kleine blokjes

Een halve kleine ui in kleine blokjes

Eventueel jalapeño in kleine blokjes

4 steeltjes verse koriander fijngesneden

Sap van 1 limoen

Zout naar smaak

 

Guacemole is makkelijk te maken. Je hoeft alleen maar alles fijn te snijden en in een schaaltje te doen. Vervolgens voeg je de avocado toe, samen met het limoensap. Alles goed door elkaar roeren en afmaken met zout. Erg lekker met dorito’s of tortillachips!