Lekkere snacks in een paar minuten klaar

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Noten met honing voor salade

Al eerder schreef ik over de mogelijkheden om snel gerechten klaar te maken in de magnetron, maar als ik iets wil maken voor meerdere mensen of iets dat niet in een kom of kop past, dan valt dit idee al gauw af.

Nootjes door de salade
Voor snacks en toetjes zijn er leuke alternatieven die ook in een handomdraai klaar zijn. Fleur je salade op met gekarameliseerde noten. Bak eerst suiker in een pan en voeg de noten toe als de suiker vloeibaar wordt. Roer snel zodat de suiker aan de noten vastplakken. Als het afgekoeld is, breek je het in stukjes en voeg je het toe aan de salade.

Luxe toetje
Ik vind het saai om na het avondeten alleen een bak ijs op tafel te zetten. Omdat chocolade en ijs goed samen gaan, heb ik een eetlepel chocoladepasta met een bolletje ijs gemengd. Door het een halve minuut in de magnetron te doen, kreeg ik een smeuïg alternatief op de gewone chocoladesaus die ik over een bolletje ijs heb gegoten. Ricotta pudding is een ander simpel toetje dat snel klaar te maken is. Meng ricotta, honing en eventueel een likeur met elkaar en laat het in de koelkast opstijven. Serveer het met wat cacaopoeder en stukjes fruit.

Een snelle snack maken is nog nooit zo makkelijker geweest!